Nici Mang nu e fără cusur: Face afaceri cu statul în valoare de zeci de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși premierul desemnat și-a schimbat propunerea pentru postul de ministru al Educației, se pare că nici senatorul Ioan Mang nu e tocmai fără de cusur. Parlamentarul a beneficiat de sume importante în urma unor afaceri cu statul, scrie romaniacurata.ro.

Potrivit declarațiilor de avere postate pe site-ului Senatului, Mang deține acțiuni, direct sau prin intermediul rudelor de gradul I, la mai multe companii - SC DEC SRL Oradea, Tricotaje SA Ineu, SC Tipografia GrafX SRL Oradea și SC Key Ticket Solutions SRL.

Mang și soția acestuia sunt singurii acționari la SC DEC SRL, o companie IT din Oradea care în 2010 și 2011 a încheiat contracte cu Spitalul Județean de Urgență Bihor, Primăria Oradea, Primăria Ștei, Curtea de Apel Oradea și firma de transport local Oradea în valoare de 45.000 de lei.

De asemenea, Key Ticket Solutions SRL, o firmă la care este asociat Ioan Alexandru Mang, fiul senatorului, a primit trei contracte de la Primăria Ștei, Universitatea Politehnică Timișoara și Spitalul Județean de Urgență Oradea cu o valoarea totală de aproape 100.000 de lei.

Totodată, tipografia GrafX, la care sunt acționare fiica și soția senatorului, a avut contracte cu statul în valoare de 28.000 de lei.

Descarcă AICI cea mai recentă declarație de avere a senatorului Ioan Mang!

Asemeni celorlalți colegi propuși pentru diversele ministere din Cabinetul Ponta, și Mang se poate lăuda cu o avere considerabilă.

Senatorul deține patru terenuri intravilane în Oradea, dintre care unul cu o suprafață de 3.000 mp. Nici la capitolul locuințe, Mang nu stă rău: deține trei case în Oradea, iar una dintre ele se întinde pe 540 mp.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Mang a contractat două credite: unul în valută, în valoare de 45.000 de euro, iar altul în monedă românească, în cuantum de 115.000 de lei.

În anul 2010, Mang a încasat de la Senat peste 60.000 de lei, iar de la Universitatea din Oradea, acolo unde este profesor universitar, aproximativ 47.000 de lei.

Aseară, premierul desemnat Victor Ponta a revocat-o din funcția pentru care o propusese pe Corina Dumitrescu și l-a numit pe Ioan Mang. La baza acestei decizii s-au aflat, cel mai probabil, scandalurile din presă din ultimele zile.

Astăzi, la ora 10.00, miniștrii propuși de Victor Ponta vor fi audiați în comisiile parlamentare de resort, urmând ca cele două Camere ale Legislativului să se reunească în plen, la ora 16.00, pentru votul de învestitură a Cabinetului Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite