Majoritate pe muchie de cuţit la Senat. Puterea nu are cum să îşi treacă proiectele de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demisia lui Mircea Banias din PDL are ca efect faptul că Puterea are o majoritate fragilă în Senat.

UPDATE 17.35 Cele 68 de voturi necesare pentru Coaliţie ar urma să fie asigurate, teoretic, de senatorul Atilla Verestoy, care are probleme de sănătate şi de senatorul Iulian Urban, demisionar din PDL, dar care a anunţat că va vota, în continuare cu acest partid. Verestoy este însă, în concediu medical în următoarea lună de zile.

Senatorul PDL, Mircea Banias, și-a anunțat colegii, că va demisiona din partid a anunţat liderul grupului Cristian Rădulescu. Plecarea sa pune sub semnul întrebării majoritatea la Senat.

Pentru adoptarea proiectelor de lege, Puterea are nevoie de 68 de voturi din totalul de 135, cât are, în prezent, această Cameră.

Coaliţia are fix 68 de voturi, iar Opoziţia care este în grevă are 67. Pentru a-şi trece toate proiectele de lege, Puterea are nevoie de o prezenţă de 100%, inclusiv a senatorilor care fac parte din Guvern.

Mircea Banias a fost membru PNL în perioada 1997-2002, iar din anul 2002 era membru al PDL, iar pentru câţiva ani a fost preşedintele Organizaţiei judeţene a PDL Constanţa.

Banias era vicelider al grupului PDL din Senat. El a fost ales senator în anul 2008, într-un colegiu uninominal din Constanţa. Mircea Banias este cercetat de DNA într-un dosar privind afaceri ilegale în Portul Constanţa.

Citeşte şi:
Senatorul Mircea Banias a demisionat din PDL

Prima zi a Parlamentului. USL intră în grevă dar participă la şedinţa pentru alegerea conducerii

Deputatul Nicolae Jolţa, din PNL în PDL

Dan Morega pleacă din UNPR pentru că "a realizat că nu poate performa în sondaje"

Udrea, despre parlamentarii USL: Pleacă din Parlament când e atâta nevoie de ei

Parlamentarii PDL către Boc: Partidul nu este condus. Vrem reguli clare şi transparente

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite