Maior face elogiul tatălui vitreg, Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Maior, nominalizarea sa la conducerea SRI.El a ţinut să precizeze că îşi va da demisia din funcţia de şef al SRI în cazul în care opoziţia va ajunge la putere. Nu a fost însă la fel

George Maior, nominalizarea sa la conducerea SRI.
El a ţinut să precizeze că îşi va da demisia din funcţia de şef al SRI în cazul în care opoziţia va ajunge la putere. Nu a fost însă la fel de sigur pe răspuns atunci când a fost întrebat dacă va demisiona în cazul în care PSD va sprijini un eventual guvern minoritar. Maior respinge, însă, orice fel de joc politic sau alt aranjament. Dimpotrivă, acesta susţine că va milita pentru introducerea în lege a principiului deţinerii conducerii SRI de către un reprezentant al opoziţiei. "Acest principiu inovator nu reprezintă niciun fel de joc politic, nicio înţelegere ascunsă şi niciun aranjament privind o viitoare alianţă PSD-PD", a menţionat Maior.

Apolitic, după validare
Senatorul social-democrat a anunţat că va demisiona atât din Senat, cât şi din partid dacă parlamentul îl validează pentru funcţia de director al SRI. "Cred foarte mult în flexibilitatea, modernizarea şi întinerirea acestor servicii. Nu vreau însă să discut despre acest lucru deoarece nu sunt încă validat de parlament". Maior s-a pronunţat pentru o variantă de mijloc a legilor siguranţei, un fel de sinteză între varianta CSAT şi cea a guvernului. "În limita puterilor, voi milita pentru o variantă amendată. Nu sunt de acord ca aceste legi să fie exclusiv produsul acestor servicii. Deciziile politice nu trebuie luate, de asemenea, exclusiv pe baza unor informaţii de la serviciile secrete şi aş prefera ca principiul rotaţiei să fie introdus în lege", spune Maior, care vrea să sporescă controlul parlamentului asupra serviciilor secrete.

"Nu cred că preşedintele are o pasiune pentru mine"
Senatorul George Maior a afirmat că nu l-a cunoscut pe Omar Hayssam şi că a fost primul care a spus că acesta trebuie eliminat din PSD. Cât despre speculaţiile conform cărora a fost preferatul preşedintelui Băsescu deoarece ar fi intrat în posesia unui document referitor la colaborarea şefului statului cu Securitatea, Maior a răspuns: "Nu cred că preşedintele Băsescu are o pasiune pentru George Maior. Cred că nominalizarea mea s-a datorat activităţii pe care am avut-o în domeniul securităţii naţionale. Nu am primit niciun document referitor la o eventuală colaborare cu Securitatea, iar acest lucru se poate verifica foarte uşor în scriptele Ministerului Apărării" a mai spus Maior.

Relaţia cu Tăriceanu, strict instituţională
Reacţia vehementă a liberalilor privind nominalizarea lui nu pare însă să-l îngrijoreze foarte tare.
Întrebat cum comentează faptul că premierul a fost pus în faţa faptului împlinit, iar foarte multe informaţii ajung de la SRI la guvern, Maior a răspuns că speră ca relaţia lui cu premierul să fie pur instituţională. "Nu ştiu şi nu am nicio informaţie privind momentul în care premierul a aflat că voi fi nominalizat", a mai spus senatorul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite