Maior şi Săftoiu dau primul test pentru şefia serviciilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de voturile democraţilor, ale majorităţii pesediştilor şi ale unor reprezentanţi ai PC, UDMR şi PRM. În această perspectivă, liberalii nu vor avea altceva de făcut decât să-şi

de voturile democraţilor, ale majorităţii pesediştilor şi ale unor reprezentanţi ai PC, UDMR şi PRM. În această perspectivă, liberalii nu vor avea altceva de făcut decât să-şi concentreze tirul de critici şi atacuri în direcţia preşedintelui Traian Băsescu. De altfel, aceasta a fost şi decizia Biroului Permanent Central al partidului, de la sfâşitul săptămânii trecute. "Vom profita de orice prilej pentru a accentua ideea că şeful statului coabitează cu sistemul ticăloşit pe care l-a atacat de atâtea ori în campania electorală. Asta în condiţiile în care el ne-a reproşat nouă că stăm la masă cu grupurile de interese şi am fost acuzaţi inclusiv de colaborare cu PSD", a precizat unul dintre membrii BPC.
Tăriceanu a ieşit la atac
La doar o zi după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu şi liderii PD au mimat împăcarea, la un şpriţ la Cluj, premierul a făcut prima mutare agresivă la adresa preşedintelui Băsescu, pe tema colaborării acestuia cu pesediştii. Aflat duminică la Festivalul Castanelor la Baia Mare, premierul a declarat că, prin propunerea unui reprezentant PSD la şefia SRI, şeful statului a ieşit din rolul său de factor de echilibru şi a devenit un jucător alături de social-democraţi. "În momentul în care preşedintele consultă un singur partid pentru numirea în funcţia de şef la SRI, atunci el iese din rolul de factor de echilibru şi devine, într-un fel, un jucător cu PSD, iar acest lucru nu este problema PNL, ci a preşedintelui", a adăugat şeful Executivului, citat de Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite