Maghiarii planteaza visini in gropile drumurilor din Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, sute de masini au blocat strazile din Odorheiu Secuiesc, in cadrul unui protest menit sa atraga atentia asupra starii dezastruoase a drumurilor din judetele Harghita, Covasna si Mures. Protestul

Ieri, sute de masini au blocat strazile din Odorheiu Secuiesc, in cadrul unui protest menit sa atraga atentia asupra starii dezastruoase a drumurilor din judetele Harghita, Covasna si Mures. Protestul a inceput la ora 10,00 iar vreme de un sfert de ora, circulatia in centrul municipiului Odorheiu Secuiesc a fost paralizata. In scurt timp s-au format coloane de masini, dar soferii s-au solidarizat cu protestatarii, chiar daca aveau de ajuns la diverse destinatii si se grabeau. Chestionati, acestia au afirmat ca platesc niste taxe de drum care, de fapt, sunt "taxe de gropi". Ei se intrebau unde le-au disparut banii - apropo de clasicul slogan initiat de fostul ministru al Transporturilor, Traian Basescu... De la Odorhei coloana de masini a plecat spre zona turistica Zetea, care "beneficiaza" de un drum sub orice critica. Pe parcurs, localnicii le-au pregatit guvernantilor cateva surprize, plantand in gropile din asfalt flori ornamentale, cartofi sau chiar pomi fructiferi. Unul dintre demonstranti a declarat ca "Eu stau aici in Zetea, si am plantat un pom pentru ca in 5 ani nu vom mai putea circula decat pe jos. Cand voi obosi, pot sa ma odihnesc sub el si sa culeg niste visine!". Mentionam ca soferii harghiteni au platit numai pentru rovigneta 100 de miliarde de lei, din care doar 35 de miliarde au revenit in judet, mult mai putin decat anii trecuti. Organizatorii protestului ameninta ca daca timp de 60 de zile nu se vor lua masuri, vor bloca drumurile europene din zona.

Doi jurnalisti - loviti de masina unui om de afaceri
Doi jurnalisti din Harghita, corespondenti ai unui post tv, au depus, ieri, plangere la Politia Odorheiu Secuiesc impotriva omului de afaceri Ferenczy Karoly, care, potrivit primarului municipiului, ar fi cumnatul senatorului UDMR Verestoy Attila si care i-ar fi lovit cu masina. Ieri, corespondentii din Harghita ai postului de televiziune National TV - reporterul Daniela Mezey si operatorul Ferencz Hunor - se aflau la Odorheiu Secuiesc pentru a pregati un material legat de actiunea de protest organizata de proprietarii de autoturisme. Intre orele 10,00 si 10,15, circulatia prin centrul orasului a fost blocata, iar cei doi jurnalisti incercau sa ii ia un interviu, pe strada, primarului localitatii, Szasz Jeno. La un moment dat, un autoturism de teren condus de omul de afaceri Ferency Karoly s-a apropiat, in marsarier, de cei doi jurnalisti aflati cu spatele si i-a lovit. Jurnalistii au fost loviti in zona spatelui, cameramanul s-a dezechilibrat si a fost prins chiar de primarul intervievat. Barbatul aflat la volan, care, potrivit afirmatiilor primarului Szasz Jeno, este cumnatul senatorului Verestoy Attila, ar fi plecat de la fata locului fara sa isi ceara scuze pentru incident. "Circulatia era oprita, barbatul a fost atentionat de strigatele colegilor din presa, dar a continuat sa mearga. Faptul ca este un prosper om de afaceri si ruda cu senatorul Verestoy nu il indreptateste sa incalce legea si sa puna in pericol viata a trei oameni", a declarat jurnalista Daniela Mezey. Operatorul Ferencz Hunor crede ca barbatul era probabil suparat ca nu a fost lasat sa treaca din cauza blocajelor automobilistilor si nu i-a pasat ca pe drum se afla echipa de filmare. Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Szasz Jeno, a declarat ca este pregatit sa semneze, daca este nevoie, o declaratie la Politie in calitate de martor. "Cei doi au fost loviti de un Jeep condus de domnul Ferenczy. Este o situatie neplacuta, imi pare rau ca s-a intamplat si imi cer scuze in numele lui", a spus Szasz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite