Maghiarii vor fie majoritate parlamentară transparentă, fie alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că formaţiunea sa va recurge la soluţia moţiunii de cenzură în cazul în care criza politică nu va putea fi rezolvată altfel. Conturarea unei

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că formaţiunea sa va recurge la soluţia moţiunii de cenzură în cazul în care criza politică nu va putea fi rezolvată altfel. Conturarea unei moţiuni de cenzură socialdemocrate, ca şi inexistenţa unei susţineri parlamentare transparente, a determinat UDMR, să ia în calcul două variante: fie apropierea PSD de actul guvernării prin asigurarea voturilor acestui partid în parlament, fie anticipatele.

"Nu este niciun fel de rezervă sau de teamă pentru o eventuală moţiune de cenzură sau pentru declanşarea de anticipate, în condiţiile în care vom epuiza soluţiile politice pentru ieşirea din criză", a subliniat Geoană. O viziune similară este împărtăşită de liderul UDMR, Marko Bela. Potrivit vicepremierului, "nu se poate guverna de dragul guvernării, pentru că, pe termen mediu, acest lucru ar putea însemna un eşec total".

Apel către PSD

Marko a solicitat conducerii PSD să-şi delimiteze foarte clar poziţia în cadrul actualului raport de putere. "Este nevoie de o majoritate care îşi declară în mod clar susţinerea pentru guvern, şi atunci putem merge mai departe. Se poate guverna cu un guvern minoritar, dar în parlament trebuie să fie o susţinere majoritară declarată", a explicat preşedintele UDMR. Marko a cerut partenerilor liberali de guvernare să formuleze un apel similar către PSD. "Aşa cum acceptăm varianta alegerilor anticipate, acceptăm şi varianta unei susţineri transparente, declarate, pe baza unui acord din partea PSD.

UDMR nu are nicio problemă în aces sens, ci liberalii au o problemă", a mai arătat Marko.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite