Voicu: Iniţiativa privind graţierea deţinuţilor a fost discutată în USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălin Voicu
Mădălin Voicu

Deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat, astăzi, că iniţiativa legislativă prin care propune graţierea deţinuţilor pedepsiţi cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv a fost discutată în USL şi în PSD, el arătând că nu s-a gândit la Adrian Năstase atunci când a elaborat-o.

Întrebat dacă Adrian Năstase ar putea intra sub incidenţa proiectului de lege, Mădălin Voicu a spus că nu ştie.
"Nu ştiu. Nu m-am gândit la chestia asta. De ce?", a spus Mădălin Voicu.

"Eu vorbesc de intelectuali care, greşind o dată, pot fi înţeleşi nu sub formă de toleranţă, ci de a găsi soluţii de a corecta persoana. Nu ştiu dacă Adrian Năstase intră sau nu sub incidenţa acestei legii, eu fiind un om educat consider că toţi cei care se fac vinovaţi de infracţiuni, pentru faptul că sunt într-o poziţie peste mediu, cred că trebuie găsite soluţii", a adăugat Mădălin Voicu.

Întrebat dacă iniţiativa legislativă are girul USL dacă a fost discutată în USL şi în PSD, Voicu a răspuns: "Dar credeţi că am inventat-o eu aşa, peste noaspte, am avut o premoniţie, o revelaţie şi am făcut legea asta? Sigur că s-au discutat lucrurile astea, ele nu trebuie discutate cu USL, ci cu toţi oamenii, Justiţia trebuie să înţeleagă, în primul rând".

Mădălin Voicu nu a precizat clar dacă infracţiunile de corupţie şi trafic de influenţă intră sub incidenţa iniţiativei legislativă.

"Depinde. Dacă cineva devalizează nişte bănci sau destabilizează economia naţională, după părera mea pedepsele trebuie să fie foarte mari, adică de la şapte ani în sus. Forme de a cumpăra, a te lăsa cumpărat, a influenţa prin poziţia pe care o ai o anumită situaţie - sunt pedepse care trebuie aplicate, dar cu obligaţia justiţiei de a imputa paguba, să i se recupereze prejudiciatului suma", a spus Voicu.

El a spus că darea sau luarea de mită intră sub incidenţa iniţiativei legislative.

Pedepsele cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Cameră.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite