Macovei „atentează“ la majoritatea lui Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele democrat-liberal Monica Macovei a cerut conducerii PDL să-l excludă din partid pe senatorul Mircea Banias, aflat în ancheta DNA, însă solicitarea s-a lovit de un zid în condiţiile în care formaţiunea nu-şi permite să renunţe la un senator pentru că ar pierde majoritatea în Camera superioară.

Surse participante la şedinţa Biroului Permanent al PDL au precizat pentru „Adevărul" că fostul ministru al Justiţiei a pledat pentru îndepărtarea senatorului, pe numele căruia procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă, subliniind că el reprezintă o mare problemă pentru partid, a cărui imagine a fost şifonată şi de cazurile Ridzi şi Păsat. În apărarea lui Banias au sărit însă mai mulţi democrat-liberali care i-au amintit lui Macovei că majoritatea din Senat atârnă de un vot. La finalul discuţiilor aprinse premierul Emil Boc a încercat s-o liniştească pe Macovei.

Potrivit aceloraşi surse, el i-a transmis "diplomatic" că „situaţia va fi analizată". "Ea nu înţelege că e mai importantă majoritatea din Senat decât integritatea. Boc a încercat s-o liniştească", a comentat unul dintre liderii PDL. Potrivit aceloraşi surse, reacţia nervoasă a lui Macovei împotriva lui Banias a stârnit nemulţumirea unor democrat-liberali din conducerea partidului, care şi‑au amintit de principiile „absurde" de integritate pe care „reformiştii" au încercat să le impună şi care au fost respinse categoric de partid. Îngrijorarea unora a fost cu atât mai mare cu cât Macovei a primit sarcina să redacteze Codul Etic al PDL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite