Macovei s-a răfuit cu CSM în parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Macovei a venit Lucian Bolcaş (PRM), care a cerut ca ministrul să fie ascultat, ca o dovadă de democraţie. Monica Macovei a vorbit numai de punctele slabe ale justiţiei. Ministrul justiţiei a

Macovei a venit Lucian Bolcaş (PRM), care a cerut ca ministrul să fie ascultat, ca o dovadă de democraţie. Monica Macovei a vorbit numai de punctele slabe ale justiţiei. Ministrul justiţiei a declarat:
"Dacă mâine am da bugetul (instanţelor - n. red) pe mâna CSM, ar fi haos". Macovei a cerut răspundere justiţiară pentru magistraţi şi a rugat CSM să demonstreze că îşi face treaba, iar abia apoi va primi mai multe atribuţii. Ea a mai spus că independenţa magistraţilor este garantată de lege, dar totul depinde de modul în care este interpretată legea. Alocuţiunea lui Macovei nu a făcut decât să stârnească reacţii din partea opoziţiei, dar şi a partidelor de la putere. "Nu mi se pare corect ca Macovei să critice activitatea CSM. Nu prin critici şi nu prin contradicţie se pot rezolva problemele, ci prin colaborare", a spus deputatul PC Nicolae Popa.

Raportul CSAT, criticat dur de parlamentari
Întârzierea în elaborarea strategiei de apărare naţională, absenţa reformei serviciilor secrete şi înfiinţarea Comunităţii Naţionale de Informaţii fără votul parlamentului au fost principalele aspecte ale activităţii Consiliului Suprem de Apărare a ţării, pe care senatorii şi deputaţii le-au criticat, ieri, la prezentarea raportului de activitate pe 2005 al acestei instituţii. Consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, generalul Sergiu Medar, a fost nevoit să suporte inclusiv loviturile reprezentanţilor PD, care, prin intermediul preşedintelui Comisiei de apărare din Cameră, Mihai Stănişoară, au arătat că hotărârile CSAT privind declasificarea unor dosare şi arhive nu se pot substitui prevederilor legale în vigoare. Norica Nicolai a acuzat lipsa reformei serviciilor secrete, dominate încă de mentalităţi comuniste.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite