Rezoluţia anticorupţie a lui Macovei, dezbătută în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de rezoluţie împotriva corupţiei iniţiat de europarlamentarul PDL Monica Macovei se află pe ordinea de zi a primei sesiuni de plen a Parlamentului European. Textul va fi dezbătut miercuri şi votat joi, la Strasbourg.

"Este nevoie de reglementări anticorupţie unitare la nivelul Uniunii Europene, pe care să le respecte fiecare stat membru. Fiecare ţară UE trebuie să conştientizeze că aproximativ 120 de miliarde de euro se pierd anual din cauza corupţiei. Corupţia subminează statul de drept şi dreptatea pentru toţi, conduce la utilizarea necorespunzătoare a fondurilor UE, iar relansarea economică a statelor Uniunii afectate de criza economică şi financiară este împiedicată de corupţie", a arătat europarlamentarul Monica Macovei, într-un comunicat de presă.

Textul este semnat atât de Macovei, cât şi de europarlamentarii Simon Busuttil, Maria Nedleceva şi Manfred Weber, toţi reprezentând grupul Partidului Popular European. În textul rezoluţiei, se cere Comisiei Europene să adopte reguli minime privind definiţii şi sancţiuni pentru corupţie, să asigure o coordonare politică puternică a mecanismului de raportare anticorupţie cu noua strategie antifraudă şi iniţiativa legislativă privind recuperarea activelor dobândite în urma activităţilor infracţionale, incluse în pachetul mai larg privind protejarea economiei licite şi să raporteze anual către Parlamentul European cu privire la implementarea politicii anticorupţie a Uniunii Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite