Macovei crede că parlamentarii sunt prea slabi pentru a-i înţelege legile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul justiţiei, Monica Macovei, refuză să înainteze parlamentului modificările la legile din domeniu, din cauza "nivelului scăzut de competenţă" al aleşilor.Macovei a fost prezentă,

Ministrul justiţiei, Monica Macovei, refuză să înainteze parlamentului modificările la legile din domeniu, din cauza "nivelului scăzut de competenţă" al aleşilor.
Macovei a fost prezentă, luni seara, la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare a Coaliţiei de guvernământ, pentru a-l convinge pe premierul Călin Popescu Tăriceanu să-i accepte introducerea setului de amendamente în pachetul pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea în Legislativ. Surse participante la întâlnire au relatat că Monica Macovei a venit foarte supărată şi a insistat pentru aprobarea acestui tip de procedură. După ce a aşteptat o bună bucată de vreme într-un colţ, timp în care liderii Coaliţiei au dezbătut cazul Frunda, Monica Macovei a început prin a-i reproşa lui Tăriceanu şi celorlalţi că nu o sprijină în eforturile de reformare a Justiţiei. şeful guvernului i-a explicat ministrului că modificările pe care vrea să le aducă legislaţiei nu justifică procedura de urgenţă şi că puterea nu-şi poate permite să-şi asume de două ori răspunderea pentru acelaşi domeniu. Mai mult, acesta a arătat că Macovei a venit cu prea multe amendamente - peste 170 - deşi, iniţial, promisese că nu are decât câteva modificări. În consecinţă, atât premierul, cât şi ceilalţi lideri ai Coaliţiei i-au recomandat Monicăi Macovei să-şi susţină textele în Legislativ, unde va primi tot sprijinul pentru trecerea acestora în regim de urgenţă. În acest punct, titulara portofoliului Justiţiei a reuşit să-i lase cu gura căscată pe participanţii la discuţie. "Eu nu vreau să mă cobor la nivelul scăzut de competenţă al parlamentarilor", a exclamat, vizibil iritată, Monica Macovei, potrivit surselor citate. Ea a încercat să dreagă busuiocul arătând că, de multe ori, în comisiile juridice ale celor două Camere, documentele trimise de la minister suferă modificări majore, care alterează sensul iniţial al proiectelor.
Reacţia mai marilor PNL, PD, PC şi UDMR - majoritatea parlamentari - a fost unanimă, de critică la adresa lui Macovei. Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a recomandat membrului cabinetului său să nu mai facă astfel de afirmaţii hazardate cu alte ocazii, în timp ce conservatorul Bogdan Ciucă i-a replicat că el este membru al Comisiei juridice a Camerei şi că acuzaţiile sale nu au un fundament real. În cele din urmă, liderii Coaliţiei au reuşit s-o calmeze pe Monica Macovei, hotărând, în acelaşi timp, ca modificările la legile justiţiei să intre în dezbaterea parlamentului în regim de urgenţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite