Macovei deschide un nou front împotriva guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de vreo două luni, nu mai lucrează ca o echipă. "Am ajuns la concluzia că nu mai e o echipă. Iată ce se întâmplă. De prin februarie, cel puţin, am ajuns la concluzia asta. Astfel de

de vreo două luni, nu mai lucrează ca o echipă. "Am ajuns la concluzia că nu mai e o echipă. Iată ce se întâmplă. De prin februarie, cel puţin, am ajuns la concluzia asta. Astfel de reproşuri din partea mea pot fi făcute şi altor partide. Am constatat ceea ce s-a întâmplat în raport cu UDMR, care mi s-a părut consecvent împotriva acestor măsuri anticorupţie. Parcă celelalte partide au mai alternat", a spus Monica Macovei, într-un interviu acordat postului de radio Mix FM. Ministrul justiţiei a susţinut că UDMR a refuzat, pur şi simplu, orice negociere asupra prevederilor proiectului de lege privind înfiinţarea unei agenţii pentru controlul averii demnitarilor. "Brusc, a început să trebuiască să negociem politic proiectele anticorupţie, iar agenţia de integritate ca şi legea finanţării partidelor au fost iniţial anul trecut blocate direct de domnul Marko Bela. UDMR n-a vrut să se discute până acum. N-a venit cu chestiuni punctuale anul trecut, când am venit cu acel proiect. Bun, prost, l-am produs şi am zis: hai să-l discutăm. A fost scos de pe ordinea de zi şi trecut să-l discutăm în Coaliţie şi n-a mai fost discutat în Coaliţie. Abia acum s-a pus problema asta. Până acum două săptămâni s-a refuzat dialogul politic", a declarat Monica Macovei.
Ministrul justiţiei a reluat astfel criticile aduse, la începutul săptămânii, UDMR. Liderul UDMR, Marko Bela, a respins acuzaţiile potrivit cărora formaţiunea pe care o conduce s-ar opune adoptării unor măsuri anticorupţie. El a spus că Macovei ar trebui să-şi ceară scuze pentru astfel de afirmaţii.

Olteanu: Modificările au îmbunătăţit legile anticorupţie
"Guvernul şi Coaliţia i-au susţinut întotdeauna Monicăi Macovei proiectele legislative, iar modificările pe care unele dintre acestea le-au suferit nu au făcut decât să aducă îmbunătăţiri textelor legislative", a declarat, ieri, preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu. Reprezentantul PNL a amintit că dezbaterile din parlament la declaraţiile de avere ale demnitarilor au produs "cel mai puternic instrument anticorupţie din ultimii doi ani". El l-a asigurat pe ministrul justiţiei că liberalii vor susţine în continuare eforturile guvernului şi ale ministerului în lupta anticorupţie.

Marko Bela: afirmaţiile ministrului justiţiei sunt ridicole
"Doamna Macovei nu a înţeles că intenţiile sale foarte bune trebuie să fie asociate cu proiecte foarte bune. Aceste proiecte trebuie supuse consultării în cadrul Coaliţiei, precum Legea finanţării partidelor politice sau DNA", a declarat Marko Bela, susţinând că e ridicolă ideea că UDMR ar pune piedici în calea democraţiei sau a luptei anticorupţie. "Pe de altă parte, noi nu dorim să realizăm o combatere a criminalităţii şi a infracţionalităţii prin îngrădirea unor drepturi cetăţeneşti. Ar fi eficient pentru unii dacă presa sau politicienii ar fi ascultaţi de serviciile secrete, fiindcă există această intenţie actualmente", a precizat Marko.

Boagiu: "Macovei, eroină a integrării"
"Ministrul Monica Macovei a fost ministrul menţionat şi reprezentantul instituţiei celei mai prezentate în luările de cuvânt ale oficialilor europeni ca o instituţie care a făcut eforturi foarte mari şi care a făcut o reformă credibilă în România", a spus Anca Boagiu. "În instituţiile europene, unde sunt reprezentanţi ai tuturor forţelor politice, Monica Macovei şi Ministerul Justiţiei au fost prezentaţi ca fiind acei eroi ai pregătirii pentru aderare a României", a adăugat Boagiu.

Premierul respinge acuzaţiile Monicăi Macovei
Declaraţia Monicăi Macovei, conform căreia Cabinetul Tăriceanu este scindat, este contrazisă de purtătorul de cuvânt al Palatului Victoria, Oana Marinescu. "Guvernul a fost şi a rămas o echipă şi funcţionează ca atare, pentru a-şi îndeplini obiectivele asumate prin programul de guvernare. Dacă nu ar fi fost o echipă, nu ar fi fost posibil să se facă nici reforma justiţiei, nici alte reforme - a proprietăţii, a agriculturii, a sănătăţii, a educaţiei - şi nici să fie promovate şi puse în practică măsurile de combatere a corupţiei. Guvernul îşi menţine ferm angajamentul pentru o justiţie independentă şi pentru combaterea corupţiei şi acţionează ca atare", ne-a declarat Oana Marinescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite