Macovei, Preda şi Voinescu vor depune o moţiune pentru funcţia de preşedinte al PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda împreună cu vicepreşedinţii demisionari Monica Macovei şi Sever Voinescu vor depune o moţiune pentru funcţia de preşedinte al PDL la 30 iunie, dată la care va fi organizată Convenţia Naţională Extraordinară PDL.

"Împreună cu mai mulți colegi am discutat deja despre posibilitatea de a avea o moțiune. Eu nu cred că vom fi, eu și prietenii mei politici din PDL singurii care să depună o moțiune", a declarat, duminică seara, Cristian Preda la B1 TV.

Monica Macovei şi Sever Voinescu a confirmat, duminică seara, la emisiunea "România Politică" faptul că vor depune o moţiune la 30 iunie.

Deşi par hotărâţi să depună moţiunea, încă există câteva aspecte care trebuie lămurite. Cristian Preda a declarat că încă nu s-a decis cine va reprezenta moţiunea. Aacesta a ezitat să spună în mod făţiş dacă va candida pentru cea mai înaltă funcţie din partid.

"Vom chema alături de noi primari care au câștigat, inclusiv primari care au câștigat în orașe importante, vom chema alături de noi deputați, senatori, vom chema șefi de organizații județene care poate n-au avut poate o performanță extraordinară nereușind să câștige mandate, dar care au făcut un scor foarte bun, îi vom chema pe oameni cu mare experiență", a mai spus Preda.

Preda s-a arătat interes şi de varianta în care ar face echipă cu Vasile Blaga. "Îl vom chema, de pildă, pe domnul Vasile Blaga alături de noi, eu personal m-aș bucura. Dacă nu va depune el însuși o moțiune, ne-am bucura să facem o echipă cu Vasile Blaga", a declarat Preda.

Potrivit unei declaraţii făcute de Monica Macovei la Realitatea TV, Cristian Preda a cerut derogare de vechime, ca să poată candida la una dintre funcţiile partidului. Macovei a mai spus că atât ea, cât şi Voinescu au primit această derogare încă de anul trecut, lucru confirmat şi de preşedintele demisionar al PDL, Emil Boc. "Această derogare s-a acceptat şi la Convenţia Naţională din mai 2011 şi astăzi Colegiul Director a aprobat o asemnea derogare", a afirmat fostul premier. Boc a mai spus că, dacă mâine cineva s-ar înscrie în partid, ar putea candida pentru şefia partidului.

Acest lucru a ridicat un semn de întrebare pentru moderatorii emisiunii "România Politică", care au întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu ar putea să devină noul preşedinte al PDL-ului în cazul în care s-ar înscrie luni în partid. Sever Voinescu a ţinut să precizeze că nu se pune problema ca acest lucru să se întâmple.

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a declarat, duminică seară, că o convenţie naţională extraordinară a PDL va avea loc la 30 iunie, iar marţi urmează să aibă loc o şedinţă a Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite