MRU:”Sperăm să aducem puțin zâmbet pe fețele românilor prin creșterea salariilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a acordat un interviu jurnalistului David Frost, pentru postul TV Al Jazeera English, în care a vorbit despre planurile economice ale Guvernului, în următoarea perioadă. Ungureanu a declarat că speră ca, până în vară, să aducă "puţin zâmbet" pe feţele românilor prin creșterea  salariilor din sectorul bugetar la nivelul anterior.


"Avem o situaţie mai bună în termeni macroeconomici, sperăm să aducem salariile din sectorul bugetar la nivelul la care erau cu ceva ani în urmă. Acesta este unul dintre pariurile Cabinetului meu şi încercăm să-l câştigăm. Este în egală măsură o prioritate, iar una dintre priorităţi este să aducem puţin zâmbet pe feţele românilor.

Nu este doar un semn de normalitate să manifeşti compasiune când este vorba de măsuri de austeritate şi consecinţele lor în plan social, dar este şi un semn bun pentru politicile economice pe care le avem în faţă. Pe scurt, încerc şi sper că vom vedea acest lucru întâmplându-se până în vară. Încerc, luând în considerare şi creşterea economică, să readuc salariile la nivelul din trecut", a spus Ungureanu.

El a menționat că, în unele locuri, sunt oameni care protestează şi că există "o anumită oboseală", care poate fi observată pe plan social, din cauza măsurilor de austeritate.

"Dar eu cred că este uşor de gestionat şi remediul constă foarte mult în dialogul în sine: dialog cu diferite părţi ale societăţii româneşti care au fost profund afectate de măsurile luate de Guvernul anterior", a spus premierul.

Întrebat ce părere are depre proteste, premierul a precizat că, toate protestele sunt justificate, cu condiţia să respecte legile democratice, şi că autorităţile trebuia să se aştepte la proteste împotriva tăierilor salariale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite