MRU: Voi candida pentru Parlament. Iniţiativa de centru dreapta va avea o listă unică de candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

La deschiderea filialei ICCD din Capitală, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că, fără îndoială, va candida pentru o funcţie de senator sau deputat la alegerile parlamentare din acest an, cel mai probabi în oraşul lui natal, Iaşi.

"Voi candida la alegerile din 2 decembrie. În funcţie de circumstanţe, voi decide dacă va fi pentru Senat sau pentru Camera Deputaţilor şi în continuare îmi exprim interesul pentru a reveni în calitate de candidat în oraşul meu natal", a declarat preşedintele ICCD.

Totodată, Ungureanu doreşte ca platforma de centru dreapta să participe la alegerile parlamentare cu o listă unică de candidaţi, în privinţa cărora să nu existe niciun fel de suspiciuni şi care să iasă în evidenţă prin abilităţile lor profesionale.

"ICCD este în primul rând o asociaţie, o asociaţie de oameni cu bun simţ care nu au nevoie neapărat de prezenţă publică pentru a pune umărul la reconstrucţia ţării noastre", a subliniat Ungureanu.

Totuşi, ICCD este şi "o formulă politică", care poate genera oricând un nou partid, " capabil să schimbe din temelii ritmul şi partitura politică care există astăzi în această ţară".

În acest sens, fostul premier a mai menţionat că partidele politice actuale nu mai sunt în stare "de a reprezenta în termeni proprii, onest, direct interesele electoratului român şi implicit interesele fiecărui cetăţean în parte".

"Credem că pentru un apel la unitate este nevoie de o voce credibilă. Iar o voce credibilă astăzi nu poate fi decât o voce nouă. Şi ne gândim în modul cel mai serios cu putinţă dacă putem construi această voce nouă şi în cadrele politicii parlamentare partinice", a completat fostul prim-ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite