Mihai Răzvan Ungureanu: Pornesc o iniţiativă de centru-drepta, o asociaţie, nu un partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat luni seara, la B1TV, că doreşte să pornească o asociaţie în care să regăsească cei care se simt nereprezentaţi de ceea ce înseamnă dreapta românească în acest moment, care să se numească “Iniţiativa Civică de Centru Drepta”.

El a spus că această asociaţie, un ONG, va colabora cu o forţă politică de centru-dreapta. El a spus că are un parteneriat cu PDL, care este partidul care l-a susţinut la guvernare şi pe care îl cunoaşte cu bunele şi relele sale.

Ungureanu a arătat că societatea viitoare va trebui să se bazeze pe valorile dreptei. "Dreapta e cea care susţine meritul, munca, faptul că legea trebuie respectată, că ordinea trebuie respectată. Statul social e falimentar peste tot", a explicat fostul premier. El a spus că această asociaţie e semnalul că nu pleacă din politică.
El a admis că ar putea să demisioneze din PNL, după ce a reiterat că statutul său este de liberal autosuspendat din partid.

Pe de altă parte, Mihai Răzvan Ungureanu i-a criticat pe liderii USL. Referindu-se la Crin Antonescu, fostul premier a criticat limbajul acestuia şi atacul la persoană asupra sa. "Pentru copilul meu, tatăl său e cel mai bun tată din lume. Cum s-ar putea uita domnul Antonescu în ochii copilului meu şi să îi spună acele cuvinte? Sau în ochii studenţilor mei?", a spus Ungureanu.

Nici liderul PSD, Victor Ponta, nu a scăpat de criticile lui Ungureanu, care a spus că nu poate crede că idolul acestuia este Che Guevara şi că trebuie să fie vorba despre o glumă. "Che Guevara era un terorist comunist finanţat de Uniunea Sovietică", a spus el.

Pe de altă parte, el a criticat şi USL, despre care a spus că este "o struţo-cămilă", "o amfibie" - formată dintr-un partid socialist şi un partid care îşi asumă liberalismul românesc. "Este un mariaj pe care nu îl poţi înţelege nici ideologic, nici practic", a spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite