Luptele electorale din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii la primăria capitalei
Candidaţii la primăria capitalei

Sorin Oprescu (USL) şi Silviu Prigoană (PDL) îşi dispută Primăria Bucureştiului. Cele două formaţiuni se duelează şi pentru primăriile de sector.

Principalele forţe politice, USL şi PDL, sunt aproape gata de competiţia pentru Primăria Capitalei şi pentru primăriile de sector. PDL şi-a  desemnat toţi candidaţii, în timp ce USL mai are de lămurit situaţia de la sectoarele 2 şi 6.
Primarul general, Sorin Oprescu, este susţinut de USL pentru un nou mandat, în timp ce PDL l-a aruncat în luptă pe deputatul Silviu Prgioană.

Potrivit sondajelor interne ale PDL, Sorin Oprescu are în jur de 51%, în timp ce Prigoană ar avea 20%. PDL a apelat la Raed Arafat, dar acesta a refuat să candideze.

La sectorul 1, USL va fi, cel mai probabil, reprezentată de primarul în funcţie, Andrei Chiliman. Acesta a afirmat că este posibil să demisioneze din PNL, după ce a fost schimbat din fruntea organizaţiei Bucureşti, dar surse liberale afirmau că nu va face acest pas. Potrivit sondajelor, Chiliman este favorit în lupta cu Teodor Paleologu (PDL).

USL nu are candidaţi la 2 şi la 6

Şi la sectorul 2, primarul în funcţie, Neculai Onţanu (UNPR), pare să nu aibă niciun obstacol  serios în calea realegerii. USL nu a desemnat încă un candidat, iar PDL defilează cu necunoscutul Lucian Iliescu.

La sectorul 3 se vor confrunta doi candidaţi cu acelaşi nume de familie: Negoiţă. Este vorba de primarul în funcţie, Liviu Negoiţă (PDL), şi de deputatul Robert Negoiţă (PSD), candidatul USL.

La sectorul 4, democrat-liberalii au ales un nume greu al partidului, Sulfina Barbu, pentru confruntarea cu primarul în funcţie, Cristian Popescu Piedone (PC), candidat din partea USL. Piedone a fost pe punctul de a candida din partea UNPR, dar s-a răzgândit.

La sectorul 5, primarul în funcţie, Marian Vanghelie (PSD), va reprezenta Opoziţia în disputa cu fostul prefect al Capitalei, Cristian Atănăsoaei (PDL).

La Sectorul 6, PDL l-a desemnat pe primarul în funcţie, Cristian Poteraş. USL încă nu a anunţat candidatul, existând posibilitatea ca acesta să fie liberalul Rareş Mănescu. Pentru nominalizare mai concurează senatorul PSD Gabriel Mutu şi Ştefan Florescu (PC).

PDL trece de la portocaliu la verde

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a anunţat, ieri, că verdele va fi culoarea de campanie a partidului la alegerile din Capitală. „ Este o culoare care semnifică tinereţe, forţă, este o culoare luminoasă care arată deschiderea pe care noi o avem pentru bucureşteni, este o culoare caldă, prietenoasă", a explicat Udrea. Renunţarea la culoarea portocalie a mai fost experimentată de PDL la alegerile parţiale dintr-o serie de localităţi.

Primăria Capitalei

Sorin Oprescu - Primarul general al Capitalei,  Sorin Oprescu, nu are carnet de partid, dar este susţinut de USL pentru un nou mandat. Oprescu conduce Primăria Capitalei din 2008, când a câştigat, ca independent, competiţia cu Vasile Blaga (PDL). Până în 2008, Sorin Oprescu a fost membru PSD, fiind ales de două ori în Senat.

Silviu Prigoană
- Deputatul PDL Silviu Prigoană este cunoscut pentru afacerile în domeniul salubrităţii şi în media. Prigoană este acţionar principal la firma Rosal Grup şi la posturi de televiziune precum Taraf TV sau Etno TV. La data de 1 iunie 2010 a demisionat din PDL, dar a revenit în 7 septembrie 2010.

Primăria Sectorului 1

Andrei Chiliman - Este primar al sectorului 1 din anul 2004.  Este membru în Biroul Politic Central al PNL. Între 1996 şi 2004 a fost deputat de Bucureşti.

Teodor Paleologu - Este deputat PDL de Bucureşti, iar între 22 decembrie 2008 și 23 decembrie 2009 a fost ministru al Culturii în Guvernul Emil Boc.

Primăria Sectorului 3

Robert Negoiţă  - A fost ales vicepreşedinte al PSD în 2010 şi deputat din 2008. Anterior, a fost vicepreşdinte al TSD. Este un om de afaceri aflat în atenţia ANI.

Liviu Negoiţă - Conduce Primăria sectorului 3 din 2004, din partea PDL. În  noiembrie 2009, Traian Băsescu l-a desemnat premier, dar nu a ajuns la vot în Parlament.

Primăria Sectorului 4

Cristian Popescu Piedone - Este primar al sectorului 4 din 2008. În  2011 a anunţat că părăsește PC pentru UNPR, dar recent a anunţat că va candida pentru USL.

Sulfina Barbu - Conduce Comisia de administraţie din Camera Deputaţilor şi organizaţia de femei a PDL. A fost de două ori ministru: la Mediu şi la Muncă.

Primăria Sectorului 5

Marian Vanghelie - Este primarul sectorului 5 din anul 2000. El este vicepreședinte al PSD şi preşedinte executiv al organizaţiei Bucureşti pe care condus-o până anul trecut.

Cristian Atănăsoaei - A demisionat, miercuri, din funcţia de prefect al Capitalei pentru a putea candida din partea PDL la alegerile locale din luna iunie.



Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite