Luptă aprigă la Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu are cu aproape 3% mai mult decât Vasile Blaga. Verdictul stă în votul nehotărâţilor O cercetare sociologică realizată de INSOMAR în perioada 6-8 iunie arată că Vasile

Sorin Oprescu are cu aproape 3% mai mult decât Vasile Blaga. Verdictul stă în votul nehotărâţilor

O cercetare sociologică realizată de INSOMAR în perioada 6-8 iunie arată că Vasile Blaga este în faţa lui Sorin Oprescu doar în sectoarele 1 şi 3.

Ultimele zile de campanie electorală, în care sunt programate patru confruntări tv între finaliştii alegerilor pentru desemnarea edilului-şef al Bucureştilor, îl găsesc pe Oprescu lider în topul preferinţelor pentru primărie, cu 51,2%.

Potrivit unui sondaj INSOMAR, realizat în perioada 6 - 8 iunie, pe un eşantion de 7.419 persoane, democrat-liberalul Vasile Blaga a reuşit să capitalizeze doar 48,8% din opţiunile de vot ale bucureştenilor. Eroarea este de ±1,5%

62,4% dintre cei care la 1 iunie au aplicat ştampila în chenarul lui Cristian Diaconescu au declarat, pe chestionarele sociologice primite la domiciliu, că vor vota cu Sorin Oprescu în turul doi. Doar 18,9% dintre alegătorii social-democratului îl preferă pe Vasile Blaga, în vreme ce 14,8% sunt hotărâţi, iar 3,9% nu vor să meargă la urne.

Electoratul liberalilor este divizat

38,7% dintre votanţii liberalului Ludovic Orban îl vor primar general pe Vasile Blaga, iar 37,9% pe Sorin Oprescu, însă 17,7% nu şi-au conturat deocamdată opţiunea.

Dacă electoratul lui Orban pare a fi împărţit aproape egal între cei doi finalişti, cel al candidatului PIN Cozmin Guşă se îndreaptă, în cea mai mare parte a sa, spre democrat-liberalul Blaga - 45,1%. Doar 31,8% dintre votanţii lui Guşă susţin că la 15 iunie vor aplica ştampila pe Sorin Oprescu. 19% dintre simpatizanţii liderului PIN sunt nehotărâţi, iar 4,1% vor sta acasă.

"Absenteiştii" merg pe mâna lui Blaga

Candidatul PD-L adună majoritatea intenţiilor de vot din rândurile celor care nu şi-au exprimat opţiunea la 1 iunie - 50,4%, în vreme ce 31,2% îl preferă pe Oprescu.

În cele şase sectoare ale Capitalei, Vasile Blaga îl devansează pe Sorin Oprescu doar în zonele "controlate" de Andrei Chiliman (sectorul 1) şi Liviu Negoiţă (sectorul 3).

În "aria de jurisdicţie" a lui Neculai Onţanu (sectorul 2), 52% dintre cetăţenii care vor merge la urne îl vor alege pe candidatul independent, iar în sectorul 4, în favoarea acestuia se vor pronunţa 55% dintre votanţi. În sectorul 5, Sorin Oprescu întruneşte opţiunile a 59% din electorat, iar în sectorul 6, a 52%.

Cote egale la casa de pariuri

La casele de pariuri candidaţii rămaşi în cursa pentru Primăria Capitalei sunt creditaţi cu şanse egale. 1,8 reprezintă cota celor care au mizat pe Sorin Oprescu, dar şi a celor care au pariat pe rivalul său, Vasile Blaga (PD-L), pe site-ul casei de pariuri on-line www.bet-at-home.com. Astfel, şansele de a câştiga rămăşagul electoral sunt de 50 la sută de fiecare parte.

Cu doar o săptămână în urmă, cei care mizau pe Blaga la funcţia de edil puteau câştiga de patru ori mai mult în caz de succes, în timp ce Oprescu, cotat la 1,2, le-ar fi adus doar 20 de procente peste suma pariată. (Marius Vulpe)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite