Ludovic Orban aşteaptă să fie demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea membrilor conducerii PNL consideră că Ludovic Orban nu mai are nicio şansă să rămână preşedinte al organizaţiei din Capitală. Orban susţine că nu va demisiona şi că

Majoritatea membrilor conducerii PNL consideră că Ludovic Orban nu mai are nicio şansă să rămână preşedinte al organizaţiei din Capitală. Orban susţine că nu va demisiona şi că Delegaţia Permanentă (DP) va trebui să-l demită.

Cererea de demisie formulată de Tăriceanu către cei şapte lideri de filiale care au obţinut mai puţin de 15 procente la alegerile locale a tulburat apele în partid.

Ministrul transporturilor ne-a declarat că nu îşi va depune mandatul şi că membrii DP nu au cum "să siluiască o voinţă individuală, care are dreptul să decidă asupra propriilor acţiuni" să facă acest lucru.

"Trebuie să mă demită prin vot secret"

"Demisia presupune o bucată de hârtie, pe care eu nu o am. Ca să mă dea la o parte, ar trebui să mă demită prin vot secret", a spus Orban. El a susţinut că, potrivit Statutului, filiala bucureşteană nu poate fi asimilată uneia de judeţ. "Avem de-a face, de fapt, cu o problemă politică, nu cu una de procedură: în loc să fructifice succesul obţinut împotriva PDL, Tăriceanu creează probleme în interiorul partidului", a afirmat ministrul transporturilor.

Majoritatea liderilor partidului şi chiar filialele din teritoriu sunt favorabili înlocuirii lui Orban. "Toată lumea a muncit mult în această campanie şi foarte mulţi au obţinut rezultate foarte bune. Nu cred că vor accepta ca şi la alegerile generale, partidul să fie tras în jos de scoruri electorale mici ca în Bucureşti", a declarat un membru al conducerii PNL. Nemulţumiri au apărut şi printre şefii de la organizaţiile de sector, pe seama cărora Orban ar fi pus eşecul de la locale.

Şase şefi din Pnl, criticaţi că nu au îndeplinit criteriul de eficienţă

Cristian Stragea, şef interimar organizaţie Arad
Ludovic Orban, şef interimar organizaţie Dâmboviţa şi preşedintele organizaţiei Bucureşti
Vlad Marcoci, şef organizaţie Neamţ
Eugen Mitea, şef organizaţie Sibiu
Tiberiu Aureliu Prodan, şef organizaţie Suceava
Liviu Borha, şef organizaţie Timiş

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite