Ludovic Orban crede că Antonescu ar trebui să fie candidat la funcţia de premier, nu de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Ludovic Orban este de părere că liberalii ar trebui să fie cei care să conducă un viitor guvern USL şi să impună politici pregnant de dreapta, iar Crin Antonescu ar trebui să-şi asume o candidatură la poziţia de premier, nu de şef al statului.

"România are astăzi nevoie de o guvernare liberală, toţi analiştii spun că măsurile de austeritate, de reducere a cheltuielilor publice nu sunt suficiente pentru ieşirea din criză, ci e nevoie de măsuri liberale, de stimulare economică, a investiţiilor, consumului. PNL ar trebui să se bată pentru poziţia de prim-ministru", a susţinut Orban, adăugând că speră ca liderul PNL Crin Antonescu să fie potenţial candidat la funcţia de premier, nu de preşedinte.
El a subliniat şi că, potrivit protocolului USL, partidul care nu dă prim-ministru, desemnează candidatul la preşedinţie, sugerând că preşedintele PSD ar putea prelua această poziţie. "Mai ales că în câteva sondaje optimiste am văzut că domnul Ponta a început să crească precum Făt Frumos", a comentat liberalul.
"Pentru ceea ce se întâmplă astăzi în România, evident PSD-ul trebuie să vină spre dreapta, spre măsuri liberale, pentru că nu ai altceva", a spus Orban, precizând că nu are sentimentul că PNL-ul este cel care merge spre stânga. "Pe de altă parte, Crin Antonescu s-a prezentat şi a fost votat de Delegaţia Permanentă a PNL în postura de candidat la prim-ministru şi a şi prezentat un guvern din umbră ", a completat el.
Fostul prim-vicepreşedinte al PNL este de părere că discursul lui Crin Antonescu "poartă mai puţin amprenta liberalismului pentru că, gândindu-se probabil la un scrutin de alegeri direct în care-l votează tot electoratul, încearcă să-şi compatibilizeze şi electoratul provenit de la PSD, care are serioase rezervă faţă de anumite măsuri liberale".
Orban a explicat astfel de ce din discursul lui Antonescu lipsesc referirile la subiecte specifice dreptei, adăugând în acest context că el personal susţine privatizarea integrală a tuturor companiilor de stat.
Pe de altă parte, referitor la candidatul la preşedinţie, Orban a comentat că, existând precedentul anului 2009, nu este exclus ca Sorin Oprescu să candideze în 2014, iar în PSD ar urma să fie presiuni pentru susţinerea acestuia. "Dacă PNL va fi la guvernare cu poziţia de prim-ministru, atunci poate să candideze cine vrea, Victor Ponta, Sorin Oprescu, Alexandru Athanasiu", a adăugat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite