Lordul Giddens, către PSD: Reformaţi şi inovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent în România la invitaţia departamentului de educaţie al PSD, Lordul Giddens (foto) a precizat că nu va lucra la viitorul program de guvernare al partidului şi avertizează PSD că trebuie

Prezent în România la invitaţia departamentului de educaţie al PSD, Lordul Giddens (foto) a precizat că nu va lucra la viitorul program de guvernare al partidului şi avertizează PSD că trebuie să aibă mesaje şi pentru tineri, nu doar pentru electoratul tradiţional al social-democraţilor.

Sociologul britanic şi ideologul primului-ministru al Marii Britanii, Lordul Anthony Giddens, a vorbit zilele trecute despre aplicabilitatea modelului social european în România. Citiţi în ediţia de mâine a ziarului "Adevărul" interviul acordat de Lordul Giddens.

"Reformă şi inovaţie" este mesajul pe care îl transmite social-democraţilor români. "Cred că social-democraţii români ar trebui să se îndrepte spre modernizare, altfel cred că vor pierde suportul electoral de care au nevoie", mai afirmă Giddens pentru "Adevărul".

În interviul de mâine, puteţi citi despre un avertisment al recunoscutului sociolog: România mai are nevoie de încă 10 ani pentru a încheia o etapă a tranziţiei care să permită şi celor săraci să se implice în dezvoltarea ţării. Anthony Giddens este Lord de Southgate, profesor de sociologie la Universitatea Cambridge şi fost decan al London School of Economics.

Giddens este considerat cel mai influent sociolog britanic de la John Keynes încoace. Doctrina sa, "a treia cale", o combinaţie între liberalism şi socialism, a fost însuşită de Tony Blair, Gerhard Schroeder şi parţial chiar de Bill Clinton.
(Alexandru Macoveiciuc)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite