Locuinţe sociale de la naşu' Videanu pentru finu' Negoiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apartamentele cumpărate anul trecut pe bani publici de Primăria Capitalei urmează a fi repartizate, cu prioritate, locuitorilor din sectorul 3. Adriean Videanu vrea să-i ofere astfel finului său,

Apartamentele cumpărate anul trecut pe bani publici de Primăria Capitalei urmează a fi repartizate, cu prioritate, locuitorilor din sectorul 3. Adriean Videanu vrea să-i ofere astfel finului său, Liviu Negoiţă, posibilitatea de a găsi o variantă locativă persoanelor evacuate din centrul istoric.

Scandal la sectoare


Repartizarea celor 342 de apartamente cumpărate din bani publici anul trecut de pe piaţa liberă ar putea conduce la tensiuni între cele şase sectoare din Capitală. "Dacă se întâmplă acest lucru este un abuz grosolan. Casele sunt luate din banii bucureştenilor, şi nu din cei ai locuitorilor sectorului 3.

Noi avem peste 1.100 de solicitări pentru persoane evacuate pe Legea 10. 313 persoane au deja hotărâri irevocabile de evacuare", ne spune primarul sectorului 2, Neculai Onţanu. Adriean Videanu se apără cu o hotărâre de consiliu de anul trecut. "Potrivit hotărârii de consiliu, nu facem nimic ilegal. Casele sunt cu prioritate pentru evacuaţii din centrul istoric. Nu există nimic politic la mijloc", se justifică Videanu.


Lux pentru săraci


Cele 342 de apartamente au fost cumpărate în baza Hotărârii 18 din ianuarie 2007 a consilierilor generali. Iniţial, locuinţele au fost destinate cazurilor sociale şi de necesitate. Surpriză, însă. În decembrie 2007, hotărârea este schimbată, prioritate având persoanele evacuate din centrul istoric.

Locuinţele sunt dispuse în trei locaţii, 50 de apartamente în zona Gura Siriului din Sectorul 3, 136 în ansamblul de lux de pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte şi 156 în ansamblul Lemon Garden din Giuleşti-Sârbi. "Aş vrea să văd lista cu persoanele care primesc aceste case şi criteriile după care se face repartizarea", spune consilierul general Victor Adâr. (Florel Manu)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite