Liviu Dragnea(PSD) despre banii de campanie ai USL: Noi avem mai mulți bani pentru că îi declarăm pe toți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Liviu Dragnea (dreapta) și premierul Victor Ponta
Liviu Dragnea (dreapta) și premierul Victor Ponta

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că problema legată de donaţiile primite de USL în campanie, care cumulează aproape jumătate din întreaga sumă obţinută de partide, este de fapt a celorlalte formaţiuni, care declară sume prea mici.

Dragnea a fost întrebat care este bugetul maxim de campanie pe care mizează USL, în condiţiile în care Uniunea totalizează aproape jumătate din sumele obţinute de formaţiunile politice de la începutul campaniei electorale, notează Mediafax.

„USL a apărut cu aceste sume pentru că USL acţionează sută la sută legal şi toţi banii care sunt folosiţi în campanie sunt bani la vedere, bani care s-au strâns la partid în mod legal din donaţii şi din cotizaţii. Eu nu înţeleg de ce dincolo sunt sume atât de mici, pentru că nu am văzut un afişaj mai slab sau acţiuni mai puţine în cealaltă parte", a explicat Dragnea.

„N-am văzut mai multe acţiuni, afişe, mai multe bannere de-ale noastre decât de-ale lor. Îmi pun o întrebare, poate au avut o sursă cu preţuri mai mici", a afirmat ironic secretarul general al PSD.

Donaţiile de campanie pentru alegerile locale au atins, la două săptămâni de la debutul competiţiei electorale, 9,2 milioane de lei, iar aproape jumătate din această sumă a fost obţinută de Uniunea Social Liberală şi partidele din componenţa acesteia, respectiv 4.180.624 de lei.

Astfel, în conturile USL au intrat până pe 25 mai 3.129.328 de lei, la care se adaugă donaţiile obţinute de PNL (482.368 de lei), cele ale PSD (390.642 de lei), ale PC (156.286 de lei) şi cele acordate ACD (22.000 de lei), conform informărilor înaintate AEP de către formaţiunile politice.

În acelaşi timp, PDL a obţinut până vineri 2.725.660 de lei din donaţii, urmat de Partidul Poporului - Dan Diaconescu, cu 787.611 de lei. Pe poziţia a parta în top se află UNPR, cu 472.940 de lei, urmată de UDMR, cu 321.800 de lei.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informații din campania electorală și rezultatele alegerilor locale 2012 în timp real.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite