Lista candidaţilor USL, bătută în cuie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonescu şi Ponta şi-au împărţit demnitarii PDL din Caraş-Severin
Antonescu şi Ponta şi-au împărţit demnitarii PDL din Caraş-Severin

Uniunea Social Liberală şi-a definitivat lista candidaţilor pentru Consiliul Judeţean şi cei pentru primăriile municipii reşedinţă de judeţ, urmând să stabilească, până la 4 aprilie şi opţiunile pentru sectoarele Capitalei.

Singurii candidaţi cerţi, în Bucureşti, sunt Sorin Oprescu, pentru funcţia de primar general, în timp ce Andrei Chiliman pentru Sectorul 1 şi Marian Vanghelie pentru Sectorul 5, au fost şi ei reconfirmaţi.

Discuţii pentru sectoare

„Avem candidat la Primăria Generală, pe domnul Oprescu. Iar la sectoare, în afară de domnii Chiliman şi Vanghelie, la celelalte patru suntem destul de avansaţi. Până pe 4 aprilie îi prezentăm. De fapt, a mai rămas un singur sector în discuţie, dar vi-i voi anunţa pe toţi şase o dată", a declarat Victor Ponta.

Buzău, mărul discordiei

În timp ce lista pentru alegerile locale a fost definitivată, USL se loveşte de situaţia tensionată de la Buzău. În septembrie 2011, liderii USL l-au desemnat pe liberalul Cristinel Bîgiu, drept candidat al Uniunii pentru şefia CJ Buzău, în detrimentul social-democratului Victor Mocanu. Însă Mocanu, actualul preşedinte al CJ, a declarat că va accepta sprijin din partea oricărei alte formaţiuni politice pentru obţinerea unui nou mandat în fruntea judeţului.

Preşedintele PSD Buzău Constantin Boşcodeală a anunţat vineri că dacă USL îşi va menţine poziţia şi va oferi PNL funcţia de preşedinte al CJ Buzău, organizaţia judeţeană a PSD nu va lupta pentru un liberal, ci îl va susţine pe Victor Mocanu. „Am stabilit ca, în cazul în care Victor Mocanu nu va fi desemnat de USL, să fie susţinut de partid din postura de candidat independent", a punctat Boşcodeală.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat luni că liberalii nu au ce să soluţioneze cu privire la candidatura USL pentru funcţia de preşedinte al CJ Buzău. „Noi la Buzău nu avem ce să soluţionăm. Partea noastră a fost să desemnăm candidatul care revine PNL pentru funcţia de preşedinte al CJ din partea USL", a punctat Voicu.

PNŢCD, alături de USL

Liderul ţărănist Victor Ciorbea a anunţat, că PNŢCD „autentic" va semna un protocol cu USL privind alegerile locale, legislative dar şi susţinerea la prezidenţiale. "Este vorba de intrarea noastră ca PNŢCD autentic în USL", a punctat Ciorbea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite