Liderul deputaţilor PDL, despre oamenii morţi din cauza gerului: "Au băut şi au adormit acolo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, a declarat, în această seară, la Realitatea TV că majoritatea celor care au murit în ultimele zile din cauza gerului "au băut şi au adormit acolo". Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Sănătăţii, până în acest moment, s-au înregistrat 74 de decese din cauza hipotermiei severe.

"Din 80 de oameni sau 64, câţi au murit, unul singur a murit în maşină, restul au băut şi au adormit acolo", a declarat Toader în cadrul emisiunii "Deschide Lumea" de la Realitatea TV.

Liderul PDL a încercat să apere felul în care autorităţile au făcut faţă situaţiei actuale, respectiv modul în care s-au deszăpezit drumurile şi s-au realizat operaţiunile de salvare a sinistraţilor.

Invitat în emisiunea "Ultima oră" de pe România TV, Toader a încercat să-şi nuanţeze afirmaţia anterioară, spunând că unii dintre cei care au fost găsiţi morţi trecuseră înainte pe la cârciumă.

De la avertizarea "cod galben de ger" emisă de meteorologi şi până în prezent, la nivel naţional s-au înregistrat 74 decese din cauza hipotermiei severe, informează Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD au transportat un număr de 207 persoane fără adapost şi cu hipotermie în unităţile medicale sau în locurile special amenajate pentru această perioadă cu temperaturi scăzute, conform Centrului Operativ de Urgenţă al Ministerului Sanatatii.

Potrivit aceluiaşi comunicat, astăzi au fost înregistrate şase decese, două în judeţul Alba şi câte unul în judeţele Galați, Ialomița, Mureș şi Timiș. Dintre acestea, cinci persoane au fost găsite în afara locuinţei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite