Liderul UDMR nu se sperie de conservatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deranjat de gestul "partenerului" PC de a depune o moţiune simplă împotriva sa, preşedintele UDMR, Marko Bela, a avertizat ieri asupra riscului disoluţiei actualei formule de coaliţie

Deranjat de gestul "partenerului" PC de a depune o moţiune simplă împotriva sa, preşedintele UDMR, Marko Bela, a avertizat ieri asupra riscului disoluţiei actualei formule de coaliţie guvernamentală. El a calificat iniţiativa conservatorilor ca neobişnuită şi "neelegantă", punând-o pe seama "problemelor legate de procentajul electoral" cu care partidul lui Dan Voiculescu se confruntă în ultima vreme.
"Deja în coaliţie am început să ne luptăm unii împotriva altora. E un semnal îngrijorător şi vom ajunge într-o situaţie când va trebui să clarificăm ce vrem, dacă vrem să mergem împreună în continuare sau vrem o altă soluţie", a atras atenţia liderul UDMR. Marko a reafirmat că, după 1 ianuarie 2007, UDMR va solicita rediscutarea protocolului coaliţiei de guvernare. În opinia sa, această "competiţie a populismului şi demagogiei" în care s-au lansat mai mulţi politicieni şi partide riscă să compromită "dezideratele şi scopurile reale şi importante" ale actualei puteri. "Este neelegant ca un partener de coaliţie să iniţieze o moţiune simplă împotriva unui partener de coaliţie, a unui ministru care este şi preşedintele unei formaţiuni partener de coaliţie", a explicat Marko. El a criticat totodată PC că nu este în stare, ca şi alte partide, să ofere electoratului o platformă programatică viabilă sau un mesaj care să vizeze reformele, recurgând la alte metode "populiste" pentru a deveni "mai vizibile decât sunt". "Din ce în ce mai mulţi politicieni şi partide încearcă să-şi rezolve problemele, legate de susţinerea electorală, prin persoana mea", a mai spus liderul UDMR, referindu-se şi la atacurile venite din zona PSD şi PRM. În prezent, conservatorii se pregătesc să depună în parlament o moţiune simplă pentru demiterea vicepremierului Marko Bela, pe care îl acuză de acţiuni antistatale şi antiromâneşti şi de atitudine anticonstituţională prin declaraţiile de susţinere a autonomiei ţinutului Secuiesc. În ceea ce priveşte acest deziderat, liderul UDMR a ţinut să precizeze că formaţiunea sa va milita consecvent pentru autonomia teritorială a ţinutului Secuiesc, şi că va încerca să-l atingă, însă numai prin căi parlamentare, cu aportul partidelor româneşti. Marko s-a arătat convins că împotrivirea înverşunată dovedită de unii actori politici se datorează "neînţelegerii exacte a ceea ce vrem noi".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite