Liderul PSD se jură că partidul rămâne în Opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul PSD din Senat a votat ieri în unanimitate pentru ca George Maior să fie sprijinit de social-democraţi pentru funcţia de director SRI. La şedinţa de ieri a senatorilor PSD, cele mai multe

Grupul PSD din Senat a votat ieri în unanimitate pentru ca George Maior să fie sprijinit de social-democraţi pentru funcţia de director SRI.
La şedinţa de ieri a senatorilor PSD, cele mai multe clarificări au fost cerute în legătură cu zvonurile privind o eventuală participare a PSD la guvernare după 1 ianuarie 2007. Mircea Geoană a trebuit să dea o serie de explicaţii. Cel mai curios a fost însă senatorul Sorin Oprescu care a vrut să ştie cum s-a ajuns la această nominalizare. Surse din grup spun că Geoană le-a povestit senatorilor cum a fost sunat de Traian Băsescu şi cum l-a chemat la Cotroceni pentru a-l anunţa de intenţiile lui în ceea ce-l priveşte pe Maior.
Liderul social-democraţilor le-a mai spus senatorilor că Băsescu l-a anunţat că Marian-Jean Marinescu este nominalizarea de rezervă dacă PSD refuză. Geoană le-a mai spus senatorilor pesedişti că lucrurile s-au desfăşurat mult prea repede, astfel încât nu a mai avut timp să convoace conducerea partidului.
Liderul PSD le-a dat însă asigurări senatorilor că nu vor fi remorca nimănui şi că partidul nu va participa la guvernare sau la schimbarea majorităţii parlamentare. Cât priveşte votul pentru nominalizare, s-a decis ca toată lumea să voteze pentru. PSD nu va negocia cu alte partide pentru validarea lui George Maior. Pentru a primi învestitura, Maior are nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul celor prezenţi la şedinţa comună, şi nu din numărul total al parlamentarilor.
La finalul şedinţei de grup, Mircea Geoană a declarat că şi PSD face un sacrificiu pentru democraţie prin nominalizarea lui George Maior "Suntem extrem de hotărâţi să discutăm şi cu celelalte partide pentru a afla dacă sunt de acord ca SRI să fie condus de cineva din opoziţie. Nu ne-a făcut nimeni niciun fel de cadou", mai spune Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite