Liderul socialiştilor din Bundestag, Frank-Walter Steinmeier, îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frank-Walter Steinmeier, liderul SPD (socialiştii germani) din Bundestag, a făcut luni apel la toţi actorii politici din România să nu încalce principiile democratice, scrie focus.de, citând dpa.

Starea culturii politice este alarmantă, a declarat Frank-Walter Steinmeier, fost ministru german de externe, într-o declaraţie referitoare la ultimele evoluţii din România.

Indiferent cui îi aparţine cea mai mare parte din vină, este inacceptabil ca în decurs de câteva zile să îngrădeşti atribuţiile Curţii Constituţionale, a mai spus liderul SPD.

"Încălcările de ordin politic şi juridic, precum cele de care este acuzat presedintele Băsescu, nu înseamnă că acestea trebuie plătite înapoi cu aceeaşi monedă şi nici nu justifică acest lucru", a mai afirmat Steinmeier, făcând referire la premierul român Victor Ponta, scrie focus.de, citat de Agerpres.

Luni dimineaţă, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert, a avertizat că aceasta consideră "inacceptabil" ca principiile fundamentale ale UE privind statul de drept să fie violate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite