Liderii europeni, dezamăgiţi de prezenţa românilor la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii trebuie să găsească soluţii pentru a face din nou politica interesantă pentru români, au apreciat liderii grupurilor socialist şi liberal din Parlamentul European, Jan Marinus

Politicienii trebuie să găsească soluţii pentru a face din nou politica interesantă pentru români, au apreciat liderii grupurilor socialist şi liberal din Parlamentul European, Jan Marinus Wiersma şi respectiv Graham Watson, îngrijoraţi de absenteismul înregistrat la alegerile de duminică. Cu toate acestea, Watson susţine că rezultatul acestora este „un semn grozav pentru viitor”, exprimându-şi convingerea că actualul premier va face parte din viitorul guvern.

„Tăriceanu e privit ca un politician stabil şi sensibil, care a lăsat economia României într-o stare bună şi şi-a jucat bine rolul în privinţa aderării europene”, a precizat Watson. El a apreciat că la Bruxelles va fi bine primit şi faptul că naţionaliştii nu vor mai intra în viitorul Parlament „este un semnal pozitiv că alegătorii din România au arătat responsabilitate în aceste alegeri”, a comentat Watson.

Socialiştii europeni îl vor premier pe Geoană

La rândul său, liderul socialist, Jan Marinus Wiersma, consideră că PSD ar trebui să aibă prima şansă la formarea noului guvern de la Bucureşti. De altfel, liderii europeni participanţi la Consiliul Partidului Socialist European au făcut, duminică seara, un apel la preşedintele Traian Băsescu să confere PSD şi lui Mircea Geoană misiunea de a forma viitorul guvern.

Într-un interviu publicat în pagina electronică a postului de radio RFI România, Wiersma a apreciat drept „nedemocratică” atitudinea preşedintelui Traian Băsescu faţă de numirea unui premier PSD şi a adăugat că formarea noului cabinet „trebuie făcută cât mai repede”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite