Liderii coaliţiei se întâlnesc cu reprezentanţii FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii coaliţiei se vor întâlni în această seară, la Palatul Victoria, cu oficialii Fondului Monetar Internaţional, principala temă a discuţiilor fiind bugetul de stat pe 2012, a precizat pentru "Adevărul" liderul minorităţilor din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian.

La reuniune va participa şi premierul Emil Boc. Liderii coaliţiei guvernamentale au mai avut o rundă de discuţii, săptămâna trecută, şi cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Guvernul se află în întârziere cu proiectul de buget, care ar fi trebuit depus deja la Parlament.

La finalul săptămânii trecute, şi preşedintele Traian Băsescu a avut o întrevedere cu oficiaii FMI. Băsescu a declarat că Executivul trebuie să dea dovadă de maximă prudenţă în elaborarea proiectului, chiar dacă anul viitor este un an electoral. "Nu vreau să creez niciun fel de alertă, dar trebuie să fim prudenți. Nu putem irosi sacrificiile pe care le-a făcut populația în 2010 și 2011. FMI vrea buget prudent. Trebuie să luăm în calcul un deficit care să nu ne pună să ne împrumutăm foarte mult", declara Băsescu.

La nivelul coaliţiei lucrurile sunt însă puţin mai complicate, după ce UDMR mandatase conducerea Uniunii să ceară majorarea salariilor şi a pensiilor. Revendicările UDMR s-au lovit însă de un refuz din partea partenerilor de la PDL. În schimb, atât şeful statului, cât şi miniştrii au susţinut că salariile şi pensiile nu vor fi tăiate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite