Liderii PSD, ameninţaţi de restructurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii ar putea rămâne din toamnă cu mai puţini şefi, în urma desfiinţării unor funcţii.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, pentru Adevărul că este posibil ca, la Congresul partidului din a doua jumătate a lunii octombrie, să se decidă renunţarea la anumite posturi de conducere.

În prezent, organigrama partidului cuprinde, pe lângă funcţia de preşedinte, o funcţie de secretar general, una de lider de onoare, o funcţie de preşedinte al Consiliului Naţional şi 15 funcţii de vicepreşedinte. Pe lângă funcţiile la vârf, mai există opt posturi de secretar executiv şi 35 de şefi ai Departamentelor de specialitate.

Surse din partid vorbeau în luna mai despre eventualitatea înfiinţării, la viitorul Congres al partidului, a unei noi funcţii de prim-vicepreşedinte sau de preşedinte executiv. Victor Ponta a exclus însă această variantă. Înainte de Congresul din 20 februarie, susţinătorii lui Mircea Geoană, fostul lider al PSD, au încercat să propună înfiinţarea unei funcţii de preşedinte executiv, ce ar fi urmat să fie consfinţită prin vot la congres. Ei au nevoiţi să renunţe la idee după ce tabăra Iliescu-Năstase-Ponta s-a opus.

Referitor la Congresul din toamnă, liderul PSD a menţionat că s-a consultat "cu o parte importantă dintre colegii" săi pentru convocarea acestei reuniuni, iar data o va decide personal, deoarece "este atribuţia preşedintelui". Una din variantele avansate până acum pentru desfăşurarea Congresului este 18 octombrie, care însă nu este "bătută în cuie", după cum a arătat Ponta.

El a precizat că la Congres nu vor avea loc alegeri, ci doar modificarea Statutului partidului pentru că PSD trebuie să ajungă la guvernare "cu un statut foarte clar". Potrivit lui Victor Ponta, modificările la statut vor fi propuse de membrii PSD şi discutate în cadrul unei comisii special constituite, urmând ca decizia finală să se ia, prin vot, la Congres.

Obiectiv: izolarea PDL

Preşedintele PSD a menţionat că nu are o întâlnire programată cu liderul liberal, Crin Antonescu, dar că a discutat deja cu acesta strategia de urmat pentru ca ambele partide de Opoziţie să nu mai recurgă la alianţe cu PDL. "Mai discutăm cum facem ca să ajungem la alegeri anticipate. Şi liberalii doresc asta, la fel ca şi noi", a mai spus Ponta.

CITEŞTE ŞI:

Alegeri tensionate la PSD Bacău 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite