Liderii PNL şi PSD Bucureşti îl atacă la unison pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei mai răi de gură politicieni, întâmplător ambii preşedinţi ai filialelor bucureştene, liberalul Ludovic Orban şi pesedistul Sorin Oprescu au lansat simultan atacuri deosebit de

Doi dintre cei mai răi de gură politicieni, întâmplător ambii preşedinţi ai filialelor bucureştene, liberalul Ludovic Orban şi pesedistul Sorin Oprescu au lansat simultan atacuri deosebit de dure la adresa lui Traian Băsescu. Temele abordate sunt similare, cei doi acuzându-l pe şeful statului că este autorul din umbră al dosariadei, operaţiune prin care ar urmări compromiterea unor adversari şi abaterea atenţiei de la propriul său dosar de Securitate.

Oprescu: Visul lui Băsescu este dictatura prezidenţială
Preşedintele PSD Bucureşti, Sorin Oprescu, l-a acuzat, ieri, pe Traian Băsescu că încearcă să impună un regim prezidenţial "feroce", prin gestionarea dosariadei, "manevră prin care vrea să instaureze o dictatură prezidenţială". Oprescu este de părere că intenţia lui Băsescu este de a discredita parlamentul, prin compromiterea cu dosare a unui număr mare de parlamentari. "Acest lucru îi va da apă la moară să dizolve parlamentul şi să impună un regim prezidenţial feroce", a spus Oprescu, adăugând însă că şeful statului nu va reuşi, pentru că în locul celor o sută vor intra în parlament următorii supleanţi de pe liste. "Preşedintele Traian Băsescu încearcă să gestioneze în prezent o răfuială politică de proporţii. El nu a fost sincer când a cerut dosarul său, care există cu siguranţă", a mai declarat Oprescu. El a precizat că Băsescu avea cel puţin un dosar de urmărire. şeful PSD Bucureşti a mai spus că Băsescu încearcă să lipească eticheta de "securist" pe fruntea parlamentarilor, aşa cum a pus "pe fruntea PSD eticheta de partid corupt", în campania electorală. Senatorul PSD consideră că dacă "isteria naţională" cu dosarele nu va lua sfârşit, ea nu va mai putea fi controlată nici de cei care au declanşat-o. El a apreciat că SRI este "la discreţia preşedintelui", prin modul selectiv în care a trimis dosarele unor oameni politici la CNSAS. Oprescu a mai declarat că şeful statului refuză să facă nominalizările pentru noii directori SRI şi SIE pentru că încearcă să-şi subordoneze cele două instituţii.

Orban: Preşedintele joacă la cacealma cu dosarele
PNL nu îl va mai sprijini pe Traian Băsescu pentru un nou mandat prezidenţial dacă până în 2009 dosarul de securitate al şefului statului nu va ajunge la CNSAS, a declarat, ieri, liderul PNL Bucureşti, Ludovic Orban. El a criticat, în faţa tinerilor liberali prezenţi la şcoala de vară a PNL de la Mamaia, atitudinea pe care Băsescu a avut-o în chestiunea dosarului său de securitate. "Nu pot să înţeleg cum preşedintele României îşi imaginează că poate să păcălească o naţiune întreagă făcând acea scenă de teatru ieftin şi penibil
daţi-mi dosarul şi-l trimit la CNSAS
", a arătat viceprimarul Capitalei. El a continuat pe acelaşi ton, spunând că preşedintele este cel care are în subordine serviciile secrete şi că la Consiliu primul dosar care ar fi trebuit să ajungă era al lui. "Cu certitudine are dosar de urmărire, dacă nu chiar de colaborator sau de informator. Traian Băsescu îşi imaginează că poate să joace poker şi să tragă cacealmale întregii societăţi româneşti. Cred că ar trebui să ne dezbărăm de acest fel de a ne purta, pentru că am văzut şi în cazul Monei Muscă că adevărul iese la iveală", a mai spus Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite