Liderii PNL si PD cauta o cale de contraatac in Justitie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Basescu: "Vom face o noua cerere de inscriere a Aliantei Dreptate si Adevar" "Nu vom renunta. Acesta este punctul de vedere al Partidului Democrat. Vom face o noua cerere de inscriere a

Traian Basescu:
"Vom face o noua cerere de inscriere a Aliantei Dreptate si Adevar"
"Nu vom renunta. Acesta este punctul de vedere al Partidului Democrat. Vom face o noua cerere de inscriere a "Aliantei Dreptate si Adevar" incercand sa luam instantelor posibilitatea de a mai face speculatii lingvistice. Propunerea cu care vom merge maine la consiliul national al aliantei va fi ca denumirea sa fie "Dreptate si Adevar" si nu "Alianta Dreptate si Adevar". Sigla va ramane neschimbata cu doua exceptii: sa punem un punct mic dupa D si un punct mic dupa A", a declarat, ieri, Traian Basescu. Presedintele PD a sustinut ca deciziile luate de Tribunalul Municipiului Bucuresti si Curtea de Apel - care au respins cererea de inregistrare a aliantei PD-PNL - "raspund disperarii PSD ca va pierde alegerile". "Disperarea i-a impins sa dea instructiuni Justitiei si pe Adrian Nastase sa negocieze cu Corneliu Vadim Tudor cu privire la realizarea unei sustineri politice reciproce, in asa fel incat sa controleze Romania dupa alegerile din 2004", a sustinut Basescu. El a mai anuntat ca PD va transmite tuturor ambasadelor traducerea in engleza a sentintei date de Tribunalul Bucuresti, insotita de prevederi din Constitutie si din Legea partidelor. Potrivit liderului PD, intentia PSD de a-si subordona Justitia va afecta indeplinirea criteriului politic de aderare la Uniunea Europeana. Traian Basescu a mai spus ca asteapta explicatii din partea PSD in legatura cu faptul ca, din noua lege a partidelor politice, lipseste prevederea care interzice insemnele fasciste. "Aveau o grija de Vadim", a comentat liderul PD.
Valeriu Stoica:
"Solutia Curtii de Apel este o frectie la un picior de lemn"
Fostul presedinte liberal Valeriu Stoica (actualmente membru de rand al partidului) considera "stranie si nelegala" hotararea Curtii de Apel Bucuresti, privind respingerea inregistrarii Aliantei PNL-PD. Revenind, dupa o pauza destul de indelungata, in lumina reflectoarelor, Valeriu Stoica a demontat, ieri, din perspectiva unui jurist cu state vechi de plata, solutia Curtii de Apel: "Admiterea in parte a contestatiei noastre la hotararea Tribunalului este o frectie la un picior de lemn, ne ofera doar o satisfactie platonica, respingand cererea de interventie a lui Nicolae Lucescu. Consecinta cea mai importanta ar fi fost admiterea inregistrarii aliantei. Or, ei au mentinut celelalte dispozitii ale instantei de fond, inclusiv respingerea inregistrarii. Solutia Curtii de Apel este nelegala pentru ca nu exista o norma constitutionala, morala sau de alta natura pe care sa o incalce alianta. Judecatorii si-au insusit un punct de vedere subiectiv, al intervenientului, referitor la sigla noastra, despre care insa nu se poate spune ca incalca legea". Valeriu Stoica apreciaza ca solutia cea mai buna pentru ca tovarasia liberal-democrata sa capete valoare juridica este inaintarea unei actiuni noi in Justitia pe care o acuza de subordonare politica fata de PSD. "Asteptam redactarea motivarii hotararii, care va mai dura macar doua saptamani dupa termenul legal, dar, personal, nu cred ca se impune formularea unei cai extraordinare de atac. Oricum, decizia o vor lua liderii Aliantei".
"Unica solutie - atacul imediat la CEDO"
anunta senatorul liberal N.V. Popa
Liberalii si democratii se vor adresa "in cel mai scurt timp" Curtii Europene a Drepturilor Omului, ca urmare a hotararii Curtii de Apel Bucuresti de respingere a inregistrarii aliantei PNL-PD, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, senatorul PNL brasovean Nicolae Vlad Popa. "Am epuizat toate caile de atac prevazute de legislatia interna, asa ca unica solutie este calea atacului la CEDO, care va declansa cu siguranta si un scandal politic international", a precizat senatorul liberal, adaugand ca actiunea la instanta europeana va fi declansata "imediat". Totodata, N.V. Popa a acuzat dur declaratia presedintelui Curtii de Apel Bucuresti "care incalca grosolan toate normele de deontologie a magistratilor, constituind dovada clara ca respingerea inregistrarii aliantei este rezultatul comenzii politice asupra Justitiei". Cu o zi sau doua inaintea judecatii, dl. Agathon a dictat judecatorului motivarea hotararii de respingere, prin declaratia de presa pe care a facut-o", a mai argumentat N.V. Popa. Explicand apoi ca "prin cererea de interventie a generalului Lucescu, omul lui Iliescu, cauza, care era una necontencioasa, a fost transformata in procedura contencioasa", senatorul-avocat liberal a concluzionat: "Astfel, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a devenit Parchetul de pe langa Partidul Social Democrat"!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite