Remanierea, decisă de Băsescu şi Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirea liderilor PDL cu şefii organizaţiilor partidului a început la ora 17.00, la Vila Lac.

UPDATE 21.30 Liderii PDL şi şefii organizaţiilor judeţene au votat ieri-seară, la întâlnirea de la Vila Lac, la propunerea secretarului general Ioan Oltean, ca decizia privind o posibilă remaniere să fie tranşată exclusiv de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc, potrivit unor surse participante la întâlnire.

În ciuda unor voci vehemente, care au susţinut că şi liderii din teritoriu, precum şi ceilalţi reprezentanţi ai conducerii să fie consultaţi, în cazul în care s-ar decide înlocuirea unor miniştri, votul a stabilit ca doar Băsescu şi Boc să se ocupe de această problemă.

Cei mai inverşunaţi "protestatari" au fost Dorin Florea, Radu Berceanu şi Sever Voinescu. "Nici până în ziua de azi nu ştiu cine-a pus-o pe Sorina Plăcintă ministru şi ce-o recomandă pentru această funcţie. Avem dreptul şi noi să fim consultaţi", ar fi spus Florea, potrivit surselor participante. "Este o problemă de statut, care se încalcă dacă nu vom fi şi noi consultaţi", ar fi insistat şi Berceanu. Nemulţumiţilor li s-a acoperit vocea cu rezultatul votului: decizia la preşedinte şi premier.

Nici în privinţa celorlalte cinci teme mari de discuţie pe care premierul le-a pus pe tapet - Constituţia, regionalizarea, comasarea alegerilor, sistemul electoral şi Mişcarea Populară - democrat-liberalii participanţi la reuniunea informală nu au avut niciun cuvânt de spus, deşi au fost ascultate toate opiniile. 
După ce fiecare doritor a luat cuvântul, s-a votat ca deciziile să fie luate doar de Biroul Permanent, până la finalul lunii noiembrie.

 UPDATE 20.45 Reuniunea PDL s-a încheiat. Liderii partidului nu au făcut declaraţii

UPDATE 17.10 Preşedintele Traian Băsescu, aşteptat la întâlnirea PDL, nu a venit până acum la întâlnire.

Democrat-liberalii ar urma să discute, printre altele, de formarea Mişcării Populare, revizuirea Constituţiei sau sistemul electoral.

De asemenea, remanierea guvernamentală ar urma să fie discutată la această întâlnire, la care este aşteptat şi şeful statului, au afirmat surse din partid.

La nivel oficial, premierul Boc a negat că la întrunire se va discuta despre remaniere. O serie de lideri PDL, dar şi preşedintele Traian Băsescu au evocat în ultimele săptămâni posibilitatea realizării unei remanieri guvernamentale. Între numele de miniştri vehiculate în contextul remanierii se află cele ale lui Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), dar şi cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

"Sunt convins că la momentul potrivit se va face. Cu certitudine trebuie făcută o remaniere", a spus Băsescu, în 23 septembrie, la o emisiune televizată, întrebat când şi dacă se va face remaniere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite