Liberalul Hașotti va deveni, astăzi, ministrul Culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PNL Puiu Haşotti, noul ministru al Culturii
Senatorul PNL Puiu Haşotti, noul ministru al Culturii

Senatorul liberal Puiu Hașotti va fi învestit în funcția de ministru al Culturii. Ceremonia va avea loc astăzi la ora 19.00.

Anunțul privind învestirea lui Hașotti a fost făcut de Președinție, la două zile după ce senatorul a depus la Palatul Victoria o declarație pe propria răspundere conform căreia lucările academice publicate de viitorul ministru până acum nu sunt rezultatul unor acte de plagiat.

Declarația pe propria răspundere pe care senatorul Hașotti a depus-o la Palatul Victoria a fost cerută de președintele Băsescu pe fondul unor acuze de plagiat apărute la adresa demnitarilor români. Motivând că un alt ministru cu lucrări copiate ar deteriora imaginea României, Traian Băsescu a condiționat învestirea lui Hașotti de respectiva declarație.

Liderii USL au considerat că cerând respectiva declarație, șeful statului își încalcă atribuțiile constituționale. Președintele liberalilor, Crin Antonescu, l-a amenințat pe președinte cu suspendarea, în cazul în care ar refuza învestirea lui Hașotti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite