Liberalii şi-au scris demisiile din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii liberali şi-au redactat, ieri, seară demisiile din Parlament şi i le-au predat preşedintelui Crin Antonescu.

UPDATE 19.45 "Din ce am discuat, sunt mandatat să vă spun, se poate degaja un consens cu dorinţa parlamentarilor liberali de a ne retrage din Parlamernt şi a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor", a afirmat Crin Antonescu. 

UPDATE 19.40 Liberalii sunt dispuşi să îşi demisia din Parlament, a confirmat, preşedintele PNL Crin Antonescu după o reuniune a parlamentarilor liberali. El a anunţat că demisiile vor deveni efective după o decizie comună a USL. Printre cei care şi-au scris anunţat demisiile se numără deputaţii Ludovic Orban, Adriana Săftoiu, Alian Gorghiu, Lucia Varga şi senatorii Mircea Diaconu şi Varujan Vosganian.

Decizia liberalilor a evnit după ce, în prima parte a zilei, reprezentanții USL nu s-au pus de acord în privința strategiei pe care o vor urma pentru a-și îndeplini obiectivul "alegeri anticipate". Liberalul Crin Antonescu a propus demisia în bloc a parlamentarilor USL, pentru a provoca alegeri în colegiile lor. Ideea nu este agreată nici de social-democrați, nici de unii liberali. Social-democraţii vorbeau de grevă parlamentară.
Dialogul surzilor a continuat şi între Putere şi Opozioţie, la sesiunea extraordinară convocată în urma manifestaţiilor de stradă. În timp ce reprezentanții Opoziției îi cereau demisia, premierul Emil Boc a insistat că nu are de ce să-și dea demisia, explicând și de la tribuna Parlamentului că "a strâns cureaua" forțat de contextul economic potrivnic.
Contre Oltean - Antonescu
În lipsa soluțiilor, au apărut ironiile și comentariile răutăcioase. Ioan Oltean (PDL) l-a atacat pe şeful PNL Crin Antonescu afirmând că liderului PNL că ar trebui să-i fie frică de urne, întrucât a fost ales "de calculator".
Replica lui Antonescu a venit imediat, el reproşându-i lui Oltean că se expune ridicolului, că "s-a trezit" parlamentar pentru că a fost pus pe liste de Ion Iliescu în 1990 şi de Petre Roman în 1992, că ulterior, dus "în cârcă" de Traian Băsescu, s-a trezit mare om politic şi secretar general, ajungând "să se milogească pentru a obţine energie ieftină de la băieţii deştepţi" şi să ia "mi-nchipui oare câtă şpagă" pentru a pune pe Ioan Nelu Botiş ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite