Liberalii aşteaptă răspunsul Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, susţinut de conducerea PNL
Crin Antonescu, susţinut de conducerea PNL

Liberalii nu şi-au exprimat ieri o poziţie clară cu privire la o negociere cu PDL pentru intrarea la guvernare.

Crin Antonescu, liderul PNL, nu ar refuza o propunere de premier, dar nici nu ar vrea să facă parte dintr-un guvern „marionetă", controlat de şeful statului, Traian Băsescu. PDL i-a invitat ieri pe liberali la negocieri, prin intermediul unei scrisori semnată de premierul demis, Emil Boc.

Antonescu susţine însă că, până când Curtea Constituţională nu va da o decizie de validare a alegerilor, negocierile nu îşi au rostul. „Dacă ar exista o majoritate parlamentară sau liberalilor le-ar reveni postul de premier, aş fi gata să-mi asum această funcţie", a declarat ieri Antonescu în cadrul unei emisiuni televizate.

Totuşi, în urma unei şedinţe a Biroului Politic al partidului s-a hotărât că „PNL exclude orice participare la un guvern-marionetă al lui Traian Băsescu, că exclude orice colaborare la guvernare cu lideri politici care înţeleg să se comporte cu o dictatură a bunului plac, ca un partid unic".

Tot în cadrul şedinţei de ieri, conducerea PNL i-a acordat lui Antonescu, în unanimitate, votul de încredere solicitat, în acest fel reafirmându-şi mandatul de reprezentant al dorinţei liberalilor. Mandatarea vine după ce Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că şi-ar dori o apropiere de PDL. Stategia liberalilor a fost discutată aseară şi în cadrul Consiliului Naţional Executiv, la care au participat şi liderii organizaţiilor judeţene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite