Liberalii ar înlocui demisiile din Parlament cu un boicot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii ar putea rămâne membri ai Legislativului dar nu vor încasa indemnizaţiile şi vor boicota şedinţele.

Liberalii par dispuşi să asculte sfatul colegilor din PSD şi să renunţe la demisiile în bloc din Parlament. Varianta de rezervă ar fi boicotarea lucrărilor Legislativului dublată de neîncasarea indemnizaţiilor.
Scenariul boicotului a fost pus pe tapet de vicepreşedintele liberal Mircea Diaconu. El a afirmat că demisia senatorilor şi deputaţilor Opoziţiei ar lăsa Puterea să îşi îndeplinească toate planurile.
„Dacă, teoretic, parlamentul scade până la 25 de oameni, rămân 25 de oameni în parlament şi instituţia funcţionează cu jumătate plus unu. Deci trebuie 13 oameni şi parlamentul funcţionează pentru că are majoritatea prezentă, nu are niciun rost să facă alegeri anticipate pe colegiile noastre, nu are niciun sens, pentru că ei ar controla în clipa aceea absolut totul", a explicat Diaconu.
"E absurd, aşa este legislaţia, iar noi am fi cei mai mari fraieri dacă ne-am da demisia. Ne tot gândim să găsim soluţia blocării lucrărilor Parlamentului, rămânând însă acolo nu ca prezenţă fizică, ci ca şi scaune, ca să spun aşa. Deci suntem în Parlament, dar nu suntem fizic şi atunci vom bloca cvorumurile tot timpul, peste tot: şi în comisii, şi în birourile permanente, şi în plen.", a adăugat Diaconu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite