Liberalii îi spun adio lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar două zile după ce Delegaţia Permanentă a formaţiunii liberale a adoptat o rezoluţie-apel către PD privind stabilitatea politică şi consolidarea Alianţei, Orban a aplicat o nouă


La doar două zile după ce Delegaţia Permanentă a formaţiunii liberale a adoptat o rezoluţie-apel către PD privind stabilitatea politică şi consolidarea Alianţei, Orban a aplicat o nouă serie de lovituri partenerilor de la guvernare şi şefului statului, arătând că PD preferă să colaboreze cu PSD, în timp ce Băsescu s-a îndepărtat mult de valorile liberale. "În 2009, la următoarele alegeri prezidenţiale, sper ca PNL să poată da României primul preşedinte necomunist şi ca Traian Băsescu să fie ultimul preşedinte comunist al ţării", a spus Ludovic Orban, potrivit căruia, dacă Băsescu nu ar fi fost sprijinit de liberali, acum s-ar fi aflat în locul lui Adrian Năstase, "dând cu subsemnatul la Parchet pentru casa din strada Mihăileanu". Liderul PNL Bucureşti a precizat că singurul motiv pentru care liderul de la Cotroceni - "care nu poate să doarmă noaptea câtă vreme Călin Popescu Tăriceanu este prim-ministru" - nu a declanşat nicio agresiune împotriva guvernului îl reprezintă presiunile externe privind asigurarea stabilităţii politice necesare integrării europeane.

PNL - în opoziţie dacă PD trânteşte guvernul
Orban a expus public, ieri, scenariul pe care l-a promovat, vineri, în Delegaţia Permanentă a PNL de la Timişoara, şi pentru care a obţinut acordul tacit al liderilor partidului - partidul trebuie să treacă în opoziţie dacă PD se aliază cu PSD pentru a răsturna cabinetul lui Tăriceanu. "PNL trebuie să fie pregătit să dea pieptul cu electoratul, trebuie să fim pregătiţi oricând pentru orice fel de conjunctură nefavorabilă, care să ducă la prăbuşirea guvernului şi la ruperea Alianţei... În acest caz, PNL trebuie să rămână în opoziţie şi să construiască singur un viitor pentru România", a declarat viceprimarul Capitalei. Orban a preferat să-i critice pe pedişti şi pe preşedinte, deşi liderul tineretului liberal, Cristian Adomniţei, a insistat pe lângă el să se abţină. Din acelaşi motiv, preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a ales să nu fie prezent la evenimentul TNL, deşi fusese invitat.

Crin Antonescu: Să sperăm că Băsescu nu va da o lovitură de stat
Liderul deputaţilor liberali, Crin Antonescu, a sprijinit şi el atacul lui Ludovic Orban, adoptând însă un ton mai moderat. Antonescu a arătat că nu ştie cât va mai dura "mezalianţa" cu PD, şi că, deşi este la guvernare, PNL se află într-o poziţie stingheră, întrucât este "spionat". "Nu e important pentru nişte tineri de 25 de ani ce spune astăzi preşedintele Traian Băsescu, pentru că, în 2009, mandatul lui se va încheia - să sperăm că nu va da vreo lovitură de stat", le-a transmis Antonescu tinerilor din partid. El le-a spus că, dacă vor face politică doar pentru a obţine funcţii, vor ajunge "caricaturi târzii ale foştilor activişti şi utecişti, aşa cum este Emil Boc". Tinerii liberali l-au ales preşedinte al TNL Bucureşti pe Cornel Poteraşu.

PNL şi PD s-au încăierat de la pamfletul lui Dinescu
Partidul Naţional Liberal a lansat, vineri, la Timişoara, proiectul "PNL pentru reforma morală". Evenimentul politic, la care a participat şi preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a fost marcat de un pamflet citit de poetul Mircea Dinescu, adresat preşedintelui Traian Băsescu. Pamfletul, intitulat "Despărţirea de Traian Băsescu", a primit ropote de aplauze şi a stârnit râsete în rândul liberalilor, amuzându-i în special pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Textul lui Dinescu a ridicat valuri în Alianţă, învrăjbindu-i pe democraţi împotriva liberalilor. Liderii democraţi acuză PNL de rea-voinţă şi demagogie şi spun că, fără Traian Băsescu, PNL era în opoziţie, de partea cealaltă, liberalii declară că PD este cel demagog. Liberalii declară că PD vrea refacerea FSN-ului şi doreşte să guverneze cu PSD şi spun la rândul lor că, fără PNL, PD nu intra în parlament. Elena Udrea a declarat că Mircea Dinescu este plătit de Dinu Patriciu. Poetul a replicat, spunând că fostul consilier prezidenţial are "gândire de mafiot", crezând că "dacă critici pe cineva înseamnă că eşti plătit". "Ăştia au gândire de mafioţi, şi Udrea, şi Băsescu", a mai declarat autorul pamfletului care a încins Alianţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite