Liberalii îi spun lui Macovei să plece din guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii liberali şi-au continuat, în acest weekend, atacurile la adresa lui Traian Băsescu şi a ministrului cel mai apropiat de şeful statului, Monica Macovei. Vicepreşedintele PNL Teodor

Liderii liberali şi-au continuat, în acest weekend, atacurile la adresa lui Traian Băsescu şi a ministrului cel mai apropiat de şeful statului, Monica Macovei. Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu i-a cerut demisia lui Macovei, iar premierul Tăriceanu i-a aruncat din nou preşedintelui Băsescu acuzaţia că se comportă, în plan politic, ca la Golden Blitz.

Vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a susţinut, sâmbătă, că Macovei ar trebui să-şi dea demisia pentru a preveni riscul apariţiei unui blocaj guvernamental şi legislativ. "Din solidaritate guvernamentală, din solidaritate cu colegii săi din guvern, doamna Monica Macovei ar trebui să-şi dea demisia (...).

Premierul şi-a luat răspunderea politică de a o susţine pe Monica Macovei, de a nu-i cere demisia şi de a nu o demite", a arătat Atanasiu. Fostul ministru al apărării a apreciat că în condiţiile în care parlamentarii ameninţă că vor boicota adoptarea legilor în domeniul justiţiei, "doamna Macovei ar trebui, în aceeaşi solidaritate guvernamentală pentru care premierul o susţine, să nu blocheze o activitate guvernamentală pe linia Ministerului de Justiţie în relaţia cu parlamentul". Ministrul integrării europene, democrata Anca Boagiu, a condamnat îndemnul liberal. "Nu este posibil ca un şef de agenţie guvernamentală să ceară demisia unui coleg al său din guvern", a declarat Boagiu.

Tăriceanu nu vrea cu Băsescu la tv

Premierul Tăriceanu a refuzat invitaţia Realităţii TV de a participa la o dezbatere cu preşedintele Băsescu, invocând riscul unei noi "împroşcări cu noroi". Tăriceanu a explicat că dialogul între instituţiile statului ar trebui să aibă loc numai pe căi oficiale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite