Liberalii îi pregătesc lui Tăriceanu un preşedinte executiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ruşanu a cerut chiar înfiinţarea unui post de preşedinte executiv al partidului, mutare care nu poate fi făcută decât printr-un congres extraordinar.Şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL de

Ruşanu a cerut chiar înfiinţarea unui post de preşedinte executiv al partidului, mutare care nu poate fi făcută decât printr-un congres extraordinar.
Şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL de ieri a fost monopolizată de subiectul târgului politic MApN contra postul de comisar european, aranjat de premier cu şeful statului, deşi subiectul central ar fi trebuit să fie strategia partidului pentru perioada următoare. Rând pe rând, Crin Antonescu - liderul deputaţilor liberali, Dan Radu Ruşanu - vicepreşedinte, Ludovic Orban - preşedintele PNL Bucureşti, viceprimarul Capitalei, Norica Nicolai - membru în conducerea formaţiunii, dar şi alţi reprezentanţi din teritoriu l-au acuzat pe Tăriceanu că a cedat prea uşor importantul portofoliu al Apărării şi că ar fi trebuit să aştepte mai întâi instalarea lui Vosganian în postul de comisar european şi abia apoi să consfinţească schimbul. Surse din DP au declarat că liderul grupului din Cameră, Crin Antonescu, a fost cel mai vehement contestatar al gestului lui Tăriceanu, pe care l-a acuzat că duce politica "struţului care se ascunde cu capul în nisip ori de câte ori simte vreun pericol", şi că nu este destul de combativ în relaţia cu preşedintele Traian Băsescu. Antonescu i-ar fi spus premierului că va mai avea sprijinul său doar dacă îşi va schimba atitudinea faţă de Băsescu şi de democraţi. La rândul său, Dan Radu Ruşanu a criticat modul în care se iau deciziile în partid, arătând că acestea sunt atributul exclusiv al echipei Tăriceanu-Olteanu. El a propus, potrivit surselor amintite, forţarea statutului şi înfiinţarea, printr-o hotărâre a Delegaţiei Permanente, a unei funcţii de preşedinte executiv, care să se ocupe exclusiv de activitatea partidului. În replică, Bogdan Olteanu a arătat că această decizie nu poate fi luată decât de către un congres extraordinar, congres care ar putea decide şi schimbarea vicepreşedinţilor care nu şi-au făcut treaba. Olteanu le-ar fi reproşat direct unora dintre membrii Biroului Permanent Central că nu se bat pentru imaginea partidului şi că sunt practic inexistenţi în sondajele de opinie.
Orban propune mărirea echipei CNC
Viceprimarul Capitalei i-a amintit lui Tăriceanu că el a fost cel care a decis reducerea echipei liberale din Consiliul Naţional de Coordonare al Alianţei, nescocotind astfel prevederile Protocolului. De altfel, Orban a precizat că va propune oficial, astăzi, Delegaţiei Permanente care se va întruni într-o nouă şedinţă, să aprobe mărirea numărului de reprezentanţi în CNC la şapte şi să-i şi numească pe aceştia din urmă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite