Liberalii si pedistii vor sa debarce la Bucuresti ca aliatii in Normandia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presedintii PNL si PD, Theodor Stolojan si Traian Basescu, i-au lansat, ieri, in trei mitinguri tipic electorale, pe candidatii Aliantei la primariile de sector. Grupati pe perechi, candidatii au

Presedintii PNL si PD, Theodor Stolojan si Traian Basescu, i-au lansat, ieri, in trei mitinguri tipic electorale, pe candidatii Aliantei la primariile de sector. Grupati pe perechi, candidatii au beneficiat de laude din partea lui Basescu, fiecare dintre ei fiind prezentat in fata a circa 200 de oameni, in majoritate tineri pedisti, cu tricouri portocalii inscriptionate cu sloganuri care se voiau jocuri de cuvinte pe tema Aliantei Dreptate si Adevar: "D.A. - Pai nu?" si "D.A. - Pai da". Participantii la mitinguri au fost carati in cele trei locatii cu autocare speciale, dar adunarile s-au mai imbogatit cu privitori atrasi de tricourile gratuite, distribuite de organizatori. Toate manifestarile au avut acelasi tipic. Pe fondul melodiei "Romania, trezeste-te!" a trupei hip hop Morometzii, candidatii apareau flancati de Stolojan si Basescu, urcau pe scena, criticau coruptia din PSD si promiteau sa se inteleaga cu primarul general.
Basescu o stie pe candidata Boagiu de cand se juca in tarana
Perechea Andrei Chiliman - Anca Boagiu a fost lansata la intersectia Sectoarelor 1 si 2, in Parcul Garibaldi. Primarul general al Capitalei a fost intampinat de cativa pensionari, care se odihneau in parc, cu strigatele "Basescu premier!". Dupa ce a dat asigurari ca va castiga detasat un nou mandat la Primaria Bucurestiului, Traian Basescu i-a prezentat pe cei doi candidati. Daca despre Andrei Chiliman (PNL) a spus doar ca e deputat, inginer electronist si tata a doi copii, vocea lui Basescu s-a umplut de emotie cand a vorbit despre Anca Boagiu (PD): "O stiu de cand se juca in fata blocului cu ceilalti copii, in pamant, ca sa nu zic altfel. Am regasit-o cand era inginer constructor si purta cizme de cauciuc pe santier". Mai stingher, Stolojan, introdus de Basescu cu apelativul "Draga Stolo", a vorbit despre forta Aliantei PNL-PD si despre coruptia din partidul de guvernamant.
Negoita si Inimaroiu - lansati de Stolo
La o ora si jumatate dupa prima lansare, timp in care liderii Aliantei s-au dus la partide sa-si faca siesta, a venit randul perechii Liviu Negoita (PD) - Adrian Inimaroiu (PNL), candidatii pentru Primariile Sectoarelor 3 si 4. Intr-o intersectie, al carei unic reper semnificativ era o biserica noua, Alianta a copiat la indigo mitingul din Parcul Garibaldi. De data aceasta, a fost randul lui Theodor Stolojan sa iasa la rampa: "Va amintesc ca, acum 60 de ani, pe 6 iunie, trupele aliate debarcau in Normandia (este vorba de debarcarea trupelor americane si britanice in Franta ocupata de nazisti - n.r.). Acum, pe 6 iunie, va avea loc debarcarea Aliantei PNL-PD, care va scoate PSD din Bucuresti si din toata tara".
Limuzine pe prafuita strada a Dantelei
Niciodata nu au vazut locuitorii de pe strada Dantelei, colt cu Indrumarii, atatea masini de lux - de la JEEP-uri, la Audi - ca ieri, la lansarea candidatilor Aliantei PNL-PD la primariile sectoarelor 5 si 6. Dantelei si Indrumarii sunt doua strazi la marginea Bucurestiului, in zona Prelungirea Ghencea, neasfaltate, pline de praf, fara canalizare si unde femeile umbla in capoate si slapi. Candidatul la Primaria Sectorului 5, Calin Catalin Chirita, este cel care a ales aceasta locatie pitoreasca exact langa o bodega - unde se vand vin si tuica ieftine -, pentru a demonstra astfel cat de putin au fost preocupati actualii primari PSD de anumite zone ale orasului. Chirita le-a promis, bineinteles, locuitorilor de pe aceste strazi ca-i va aduce in randul lumii civilizate. In rest, si mitingul de aici al Aliantei PNL-PD a utilizat sablonul celorlalte doua lansari. Traian Basescu i-a laudat pe cei doi candidati, Catalin Chirita si Cristian Poteras, acestia au tinut fiecare cate un scurt discurs, iar la sfarsit a vorbit Theodor Stolojan. Pe la ora 17, liderii Aliantei, imbracati in costume negre, au parasit ulitele pline de colb, nu inainte de a verifica daca mai au si portmoneele in buzunare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite