Liberalii, nemulţumiţi de lipsa lui Tăriceanu de la discursul lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu de la şedinţa parlamentului în care şeful statului a criticat aspru guvernul pare să fi trecut neobservată în rândul democraţilor. Liderii PD nu

Absenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu de la şedinţa parlamentului în care şeful statului a criticat aspru guvernul pare să fi trecut neobservată în rândul democraţilor. Liderii PD nu au avut minima curiozitate ca în şedinţa CNC-ului Alianţei, desfăşurată imediat după discursul lui Traian Băsescu, să-i ceară explicaţii primului-ministru pentru gestul său.
Surse participante la şedinţă au precizat că subiectul nu a fost atins nici măcar în treacăt, pediştii preferând să le reproşeze liberalilor atacurile susţinute la adresa ministrului educaţiei, Mihail Hărdău, sau demiterea secretarului de stat în MEdC, Paloma Petrescu. Explicaţia oficială pentru absenţa şefului guvernului de la şedinţa comună a celor două Camere a fost discuţia pe care Tăriceanu a avut-o cu Hărdău, exact la ora programată pentru discursul lui Băsescu. Totuşi, ministrul educaţiei a reuşit să ajungă luni în parlament înainte ca şeful statului să-şi termine cuvântarea, lucru pe care premierul nu l-a făcut. Direcţia de protocol a Camerei susţine că nu există o procedură specială de invitare a primului-ministru în astfel de situaţii şi că el ar fi trebuit să vină din proprie iniţiativă, ca membru al forului legislativ. Atitudinea lui Tăriceanu i-a iritat pe mai mulţi liberali, care comentau, ieri, pe holurile Casei Poporului, că şeful lor pe linie de partid nu a avut curajul să vină şi să-l combată pe Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite