Liberalii nu găsesc "papagalul" pentru locul lui Olteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

să evite un răspuns clar. "Cine vrea să fie acolo trei-patru luni şi pe urmă să scrie în CV că a fost ministru... Nu fac nimic public, e problema mea. Nu comentez hotărârea mea", a pus punct

să evite un răspuns clar. "Cine vrea să fie acolo trei-patru luni şi pe urmă să scrie în CV că a fost ministru... Nu fac nimic public, e problema mea. Nu comentez hotărârea mea", a pus punct subiectului deputatul PNL.
Surse liberale susţin însă că Titu Gheorghiof şi-a schimbat brusc poziţia ca urmare a unor intervenţii de la Palatul Cotroceni, prin care s-ar fi transmis că numirea lui în fruntea unui minister, chiar şi al unuia mai puţin important precum cel pentru Relaţia cu Parlamentul, nu ar fi oportună din cauza trecutului său nu foarte curat. Sursele citate au menţionat existenţa unui dosar pe numele lui Gheorghiof, care ar putea fi făcut public oricând.
"Se pare că Titu Gheorghiof nu este atât de convins că funcţia de ministru i se potriveşte", a comentat, miercuri seara, premierul Călin Popescu Tăriceanu, adăugând că nu intenţionează să facă presiuni asupra deputatului pentru a accepta postul. În aceste condiţii, PNL trebuie să numească o altă persoană pentru portofoliul rămas vacant, însă nimeni nu pare dornic să se înscrie în cursă. Liderii liberali nu au înregistrat, până în prezent, nicio candidatură pentru funcţia respectivă şi este de aşteptat ca prima discuţie în forurile de conducere ale partidului, pe această temă, să aibă loc abia la începutul săptămânii viitoare. O parte a mai-marilor PNL a încercat să-l convingă pe deputatul Dan Motreanu, secretar general al partidului, să se mute la Palatul Victoria, însă acesta a refuzat din start.
Câţiva fruntaşi liberali comentau ieri că fostul fotoliu al lui Olteanu nu este dorit de nimeni întrucât este lipsit de vizibilitate, ministerul nu dispune nici măcar de un buget propriu, iar responsabilităţile sunt destul de mari. "Cine vrea să pice de papagal?", se întreba, retoric, un parlamentar.
Primul-ministru a respins categoric posibilitatea cedării portofoliului către democraţi. "Dumneavoastră aveţi impresia că suntem, aşa, la negocieri ca la piaţă?", a reacţionat primul-ministru la o întrebare pe această temă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite