Liberalii fac zid în jurul guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tăriceanu spune că PNL nu lasă puterea decât forţat şi îşi mută ţinta pe social-democraţi Liderii locali ai PNL au dat, sâmbătă, la Delegaţia Permanentă, un nou vot de

Tăriceanu spune că PNL nu lasă puterea decât forţat şi îşi mută ţinta pe social-democraţi

Liderii locali ai PNL au dat, sâmbătă, la Delegaţia Permanentă, un nou vot de încredere propriilor miniştri din Cabinetul Tăriceanu. Premierul a cerut reconfirmarea echipei de la Palatul Victoria după ce, săptămâna trecută, vicepreşedintele Puiu Haşotti l-a criticat pentru promovarea unor "miniştri papagali".

Liberalii din Executiv au fost reconfirmaţi cu o majoritate zdrobitoare de către Delegaţia Permanentă, la şedinţa de sâmbătă înregistrându-se doar trei abţineri - Radu Stroe, Vlad Moisescu şi vicepreşedintele PNL sector 1, Ioana Costescu. Puiu Haşotti, cel care în urmă cu o săptămână vorbea despre "miniştrii papagali" din Cabinetul Tăriceanu, a votat acum pentru susţinerea echipei. Premierul le-a spus din capul locului membrilor DP că votul va fi unul "în bloc" şi că nu va fi pusă în discuţie activitatea individuală a fiecărui ministru în parte, deşi titularii de la Externe - Adrian Cioroianu şi Justiţie - Tudor Chiuariu fuseseră protagoniştii unor scandaluri de presă.

Cota unică, motiv de trecere în opoziţie

Premierul a subliniat că liberalii vor rămâne la Palatul Victoria atâta vreme cât nu vor fi obligaţi la compromisuri. "Cota unică, de exemplu, dacă ni s-ar cere să renunţăm, sau dacă parlamentul ar impune acest lucru, guvernul demisionează", a spus Tăriceanu.

Primul-ministru a declarat că PNL va relua relaţiile cu PD doar dacă în fruntea acestei formaţiuni vor veni oameni "care ştiu să se ţină de cuvânt". Tăriceanu nu a exclus posibilitatea refacerii Alianţei D.A. în cazul în care democraţii renunţă la Emil Boc. "Pentru mine, PD nu este un duşman. De exemplu, aş prefera oricând o discuţie cu Vasile Blaga unei întrevederi cu Emil Boc, care dezamăgeşte pe zi ce trece", a spus Tăriceanu. El a anunţat că secretarul general al PNL, Dan Motreanu, va fi şeful campaniei partidului pentru euroalegeri, iar fostul ministru de externe Mihai Ungureanu va fi primul pe lista de candidaţi pentru PE şi a indicat PSD drept principal adversar.

Sebastian Vlădescu, la un pas de mazilire

Fostul ministru de finanţe Sebastian Vlădescu, în prezent secretar de stat în aceeaşi instituţie, a fost la un pas de a fi revocat din funcţie pentru declaraţiile recente în care critica majorarea pensiilor. Potrivit unor surse liberale, propunerea de sancţionare - venită din partea senatorului Radu Stroe şi a consilierului guvernamental Vlad Moisescu - s-a lovit de refuzul premierului Tăriceanu, care a motivat că o astfel de măsură ar diminua impactul creşterii punctului de pensie în percepţia opiniei publice. Sursele amintite au precizat că Delegaţia Permanentă a mandatat Biroul Politic Central să analizeze cazul lui Vlădescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite