Liberalii cer condamnarea lui Nastase la puscarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exasperati de tertipurile regulamentare de care PSD se foloseste pentru a amana dezbaterea la noul Regulament al Camerei, liderii PNL l-au reclamat, ieri, pe Adrian Nastase atat la Parchetul General,

Exasperati de tertipurile regulamentare de care PSD se foloseste pentru a amana dezbaterea la noul Regulament al Camerei, liderii PNL l-au reclamat, ieri, pe Adrian Nastase atat la Parchetul General, cat si la Curtea Constitutionala pentru incalcarea repetata a legii fundamentale. Deputatii Dragos Ujeniuc si Mona Musca au primit ca sarcina din partea grupului parlamentar sa redacteze si sa trimita Parchetului o plangere penala impotriva lui Adrian Nastase, document sustinut de semnaturile mai multor parlamentari PNL. Textul reclama savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si cere trimiterea in judecata a lui Nastase. Pe de o parte, liberalii il acuza pe presedintele Camerei ca a refuzat sa convoace forul legislativ in sesiune extraordinara la sfarsitul lunii august, la cererea grupului PNL. ,Refuzul total nejustificat de a convoca in sesiune extraordinara Camera Deputatilor constituie fara indoiala un abuz in serviciu in sensul legii penale, prin acest refuz cauzandu-se o tulburare insemnata bunului mers al activitatii uneia dintre Camerele Parlamentului Romaniei", se precizeaza in plangere. Al doilea cap de acuzare il constituie comportamentul lui Nastase din sedinta plenului de saptamana trecuta, cand opozitia a reusit sa voteze trimiterea noului Regulament la Comisia juridica. Autorul plangerii penale, deputatul PNL de Giurgiu, Dragos Ujeniuc, sustine ca Nastase risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 5 si 15 ani. Democratii n-au parut deloc convinsi de initiativa colegilor de Alianta, ideea unei plangeri penale impotriva lui Adrian Nastase starnindu-le acestora un zambet ironic in coltul gurii.
Nastase sugereaza sa fie schimbat prin ordonanta de urgenta
"Inteleg ca doamna Mona Musca trebuia sa fie, la intoarcerea lui Traian Basescu din SUA, presedintele Camerei. Nu s-a intamplat lucrul asta si, poate, cu ajutorul Parchetului, reusesc sa faca chestiunea asta. Eu am sugerat o ordonanta de urgenta pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere", a spus Nastase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite