Liberalii calculează şansele moţiunii de cenzură PSD-PRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

convinşi că demersul opoziţiei nu va reuşi, liderii PNL au ajuns să calculeze voturile care ar urma să revină fiecărei tabere. Ei au inclus în ecuaţie şi pe cei câţiva parlamentari

convinşi că demersul opoziţiei nu va reuşi, liderii PNL au ajuns să calculeze voturile care ar urma să revină fiecărei tabere. Ei au inclus în ecuaţie şi pe cei câţiva parlamentari liberali pro-Stolojan, care ar putea să se alăture alianţei PSD-PRM şi care ar dori ca actualul consilier prezidenţial să preia conducerea viitorului guvern. Liderul deputaţilor PNL, Crin Antonescu, a susţinut, miercuri seara, că nu mai puţin de cinci colegi de-ai săi sunt gata să trădeze. Printre aceştia, Antonescu l-a nominalizat doar pe deputatul Cristian Boureanu. Se presupune că din aripa Stolojan mai fac parte Mona Muscă, Raluca Turcan, Florin Popescu - toţi deputaţi - şi chiar ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, senator. Potrivit liderului grupului parlamentar liberal din Cameră, toţi cei care vor vota împotriva guvernului la moţiunea de cenzură riscă să fie excluşi din partid.
Oamenii lui Tăriceanu se bazează însă pe faptul că oameni cu experienţă, precum Muscă şi Flutur, nu vor risca să se alăture unui demers al opoziţiei, ale cărui şanse de reuşită nu sunt garantate. De altfel, Mona Muscă a fost prima care a reacţionat la declaraţiile lui Antonescu, arătând că numeroasele critici pe care le-a adus premierului Călin Popescu Tăriceanu nu justifică niciun fel de suspiciune cu privire la "coerenţa şi consecvenţa mea politică". "Am exclus întotdeauna şi exclud categoric orice cooperare politică formală sau informală cu Partidul Social Democrat. Nu se pune problema să votez o moţiune de cenzură împotriva guvernului coaliţiei din care fac parte şi, implicit, împotriva Partidului Naţional Liberal", a accentuat deputatul liberal.

Stolojan discută cu filialele PNL
Organizaţia PNL Bucureşti a decis să-l cheme pe Theodor Stolojan pentru o discuţie privind intenţiile pe care acesta le are. Consilierul prezidenţial este membru al filialei bucureştene a PNL, organism condus de Ludovic Orban, adversar al lui Stolojan. Liderii PNL Bucureşti vor redacta astăzi textul invitaţiei. Surse liberale susţin că unii dintre membrii organizaţiei au propus sancţionarea consilierului prezidenţial pentru ieşirile din ultima vreme. Pe de altă parte, Stolojan a început consultările cu liderii din teritoriu ai PNL. O parte din preşedinţii de filiale au anunţat conducerea centrală că intenţionează să discute cu fostul lor şef , pentru a-i comunica însă că nu vor o fuziune cu PD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite