Liberalii nu mai aşteaptă ca Palatul Cotroceni să avizeze pachetul de legi privind siguranţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până în februarie, CSAT şi guvernul nu finalizează pachetul de legi privind siguranţa naţională, parlamentarii PNL vor prelua varianta Executivului şi o vor promova sub forma unei

Dacă până în februarie, CSAT şi guvernul nu finalizează pachetul de legi privind siguranţa naţională, parlamentarii PNL vor prelua varianta Executivului şi o vor promova sub forma unei iniţiative legislative. Anunţul a fost făcut, ieri, de preşedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, care a precizat că CSAT analizează de aproape trei luni actele normative, iar PNL nu şi-a putut respecta angajamentul de a promova, în 2006, noile legi ale siguranţei. "Din acest motiv, avem acum o lege a siguranţei naţionale din 1991 care încalcă grav drepturile şi libertăţile cetăţeneşti şi conferă serviciilor atribuţii care exced cadrul constituţional", a spus Olteanu. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, după şedinţa CSAT, că legile siguranţei în forma în care au fost transmise de guvern "necesită modificări consistente" şi că serviciile de informaţii nu pot funcţiona "ca nişte ONG-uri". "Aici avem o problemă de principii şi nu voi renunţa la a încerca să conving cu privire la nevoia unor structuri eficiente în favoarea unor elogii ieftine: ce transparente sunt serviciile secrete. Când se găseşte primul serviciu de informaţii transparent din lume, aş fi bucuros să fiu anunţat", a spus Băsescu.
Stroe: Preşedintele greşeşte
Secretarul general al guvernului, liberalul Radu Stroe, a declarat, ieri, agenţiei Mediafax, că preşedintele Traian Băsescu a făcut o "mare greşeală" atunci când a afirmat că serviciile secrete ar funcţiona ca nişte ONG-uri, dacă s-ar adopta pachetul de legi privind siguranţa naţionala în varianta guvernului."Probabil că nu e în regulă că serviciile secrete nu mai fac activităţi economice, vor să facă în continuare acte premergătoare. Preşedintele n-a precizat ce, dar este o declaraţie de maximă generalitate, care poate ascunde orice", a declarat Stroe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite