Liber la bătaie pe brandul PD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce PD-L s-a înregistrat cu acte în regulă, cei care vor titulatura de PD au primit undă verde. Roman spune că este pregătit să se bată pentru numele fostului său partid Curtea

După ce PD-L s-a înregistrat cu acte în regulă, cei care vor titulatura de PD au primit undă verde. Roman spune că este pregătit să se bată pentru numele fostului său partid

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, înfiinţarea PD-L, respingând toate contestaţiile depuse la înregistrarea partidului. Valeriu Stoica declară, victorios, că acum PD-L poate să participe la toate competiţiile electorale. Petre Roman vede, în schimb, oportunitatea de a recupera în justiţie numele de PD, pe care vrea să-l folosească în alegeri pentru propriul partid.

"Este important însă că, din acest moment, decizia instanţei de înregistrare devenind decisivă şi irevocabilă, PD-L poate să participe la toate competiţiile electorale, fără niciun fel de probleme de ordin formal", a declarat liderul PD-L Valeriu Stoica. "Din acest moment, practic numai lupta politică va mai constitui obiectul preocupărilor noastre, toate chestiunile de ordin formal fiind îndeplinite", a mai spus Stoica.

Roman vrea brandul

Cu toate acestea, denumirea de Partid Democrat nu va muri însă. Actualul lider al Forţei Democrate şi fost preşedinte al democraţilor, Petre Roman susţine că nu mai există niciun impediment pentru adoptarea acestui brand politic. Mai mult, el speră că formaţiunea sa va participa la alegerile parlamentare sub acest nume.

"Titulatura de PD este liberă acum şi noi suntem pregătiţi pentru a o recupera", ne-a declarat Roman. Fostul lider democrat are de gând ca într-un interval de timp foarte scurt să depună o întâmpinare în justiţie pentru a obţine această denumire. "Am operat deja, prin ultimele două congrese ale Forţei Democrate, modificările necesare la nivelul statutului, programului şi doctrinei în aşa fel încât să adoptăm toate aspectele ce ţin de ceea ce a fost şi vrem să fie Partidul Democrat", a adăugat Roman.

Alianţa D.A. nu moare, ci se transformă

Alianţa D.A. rămâne funcţională chiar şi după decizia de ieri a Curţii de Apel privind dispariţia Partidului Democrat şi înfiinţarea Partidului Democrat-Liberal, susţin jurişti din PNL. Potrivit acestora, pentru ca A.D.A. să fie radiată din Registrul alianţelor politice, unul dintre partenerii alianţei trebuie să ceară instanţei constatarea "decesului" acesteia. Până în prezent, nici liberalii, nici democrat-liberalii nu au formulat o astfel de solicitare.

"În prezent, Alianţa Dreptate şi Adevăr PNL-PD este căzută în desuetudine. Practic, ea nu mai există, însă continuă să fie înscrisă în Registrul alianţelor politice", ne-a declarat Tudor Chiuariu, consilier al premierului pe probleme juridice. Liderii liberali nu se grăbesc să denunţe alianţa, din motive electorale.

Reprezentanţii PNL nu vor să fie acuzaţi de adversari că au trădat electoratul care a votat A.D.A. în 2004. În plus, acest statu-quo nu le aduce niciun deserviciu. "De ce să ne batem capul cu lucrul ăsta atâta vreme cât existenţa Alianţei în acte nici nu ne deranjează, nici nu ne aduce vreun favor?", a precizat un membru al conducerii PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite