Leonard Orban aduce experţi străini în ministere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban a declarat că, în cadrul şedinţei de Guvern de săptămâna viitoare, va prezenta necesarul de experţi străini pentru fiecare autoritate de management care se ocupă de absorbţia fondurilor de coeziune.

Deocamdată, lista nu este definitivă, urmând ca într-o săptămână să se ajungă la forma finală ce va fi prezentată Executivului. "Săptămâna viitoare vom prezenta în şedinţă de Guvern lista cererilor de expertiză internaţională primită de la ministere pentru că am primit o primă listă, dar mai lucrăm pe ea", a declarat ministrul Leonard Orban, la finele întâlnirii pe care a avut-o marţi cu membrii comisiilor parlamentare reunite de afaceri europene.
Conform spuselor lui Orban, ministerul pe care îl conduce vrea să se implice în coordonarea întregului proces de asistenţă externă pe fondurile europene. "Acum dorim să asigurăm un rol de coordonator, deci dorim să coordonăm întreaga asistenţă externă pe care o primesc diferitele autorităţi de management şi alte instituţii implicate în proces. Vorbim de asistenţă care vine de la instituţiile financiare internaţionale, dar vorbim şi de asistenţă internaţională Jaspers, experţi care au o anumită flexibilitate şi care pot răspunde foarte rapid solicitărilor pe care le avem", a explicat Leonard Orban.
De asemenea, Orban a precizat că au fost înaintate Comisiei Europene răspunsul autorităţilor române în ceea ce priveşte întreruperea plăţilor pe Axa 2 Programul Operaţional Regional, termenul limită expirând pe 10 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite